La munte sau pe trasee mai dificile incaltamintea speciala pentru ciclism este un must have

O plimbare prin parc sau un drum pana la locul de munca nu impune purtarea unui tip anume de incaltaminte. Daca ai talpa ceva mai rigida si pedale bune nu vei avea nicio problema pe parcursul traseului urmat. Cand mergi insa la munte si esti intr-o cursa, mergi pe traseu lung, incaltamintea de oras nu mai face fata.

Sunt sanse mari sa alunece talpa de pe pedala si sa ai accidente, incaltamintea simpla se poate deteriora, iar experienta pedalatului in natura nu va fi niciodata cea mai buna. Pentru trasee lungi, unde viteza si siguranta sunt importante, vom purta pantofi ciclism. Pantofii pentru ciclism se deosebesc de cei obisnuiti prin talpa speciala, cu clapete compatibile cu orice tip de pedala, oferind confort si control in timpul mersului pe bicicleta. Sunt foarte multe modele de pantofi ciclism din care putem alege, au dimensiuni diferite, materiale de calitate, asa ca ne va fi foarte simplu sa ne echipam pentru urmatoarea vizita la munte. De exemplu, avem pantofii de sosea, pentru trasee de viteza si cu talpi mai rigide, greutatea lor e mica, formele exterioare sunt netede pentru ventilatie de cinci stele. La capitolul materiale intalnim fibra de carbon, cauciucul pozitionat in varful calcaielor, piele de foarte buna calitate, dar si cusaturi destul de putine facute pentru a reduce din disconfortul in timpul pedalatului. La munte vom avea nevoie de pantofi pentru mountain-bike, cu talpa foarte rigida, flexibila, clapete incastrate in pantofi, fibra de sticla optimizata pentru pedalat, in talpa.

Canalele SPD ofera stabilitatea si conexiune buna intre talpi si platformele pedalei, glezna este protejata, iar inchiderea e asigurata de sireturi si de banda velcro. Pantofii pentru ciclism au rezistenta la uzura, se intretin usor, permit obtinerea unor performante excelente mai ales in timpul curselor sau pe trasee off-road. Preturile nu sunt foarte mari, astfel ca oricine are bicicleta poate sa isi cumpere o pereche pentru a se putea bucura de ea la adevaratul sau potential.

Ce este anexita si cum o putem depista cat mai repede?

Intr-un top al celor mai frecvente boli genitale feminine, pe primele locuri vom gasi cu siguranta si anexita. Denumirea nu spune prea multe, insa din descrierea afectiunii ginecologice putem intelege despre ce e vorba. Anexita poate fi o raceala mai grava la ovare, o infectie urinara puternica, in cazuri grave se poate ajunge si la infertilitate daca nu e tratata la timp. Boala inflamatorie pelviana apare ca urmare a unor leziuni ale trompelor si ovarelor, mai ales la femeile care au viata sexuala activa, chiar foarte activa.

Femeile tinere ajung sa faca aceasta boala pentru ca nu au grija la socurile termice de la nivelul zonei ovarelor. Afectiunea e mai mult o complicatie si are nevoie de un tratament serios pentru a nu pune probleme mai tarziu. Mai grav este ca infectia si inflamatia se raspandesc rapid si in abdomen, mai afectate fiind femeile cu menstruatie regulata, cu parteneri sexuali multipli, care intretin relatii sexuale neprotejate. Fara un tratament adecvat anexita are drept urmare si abcesul tubo-ovarian, dar si peritonita. Infectia care cauzeaza boala incepe sa urce dinspre vagin si cervix spre tractul genital superior, asta inseamna ca microbii se tot inmultesc si invadeaza diverse zone ale aparatului genital feminin. Semnele aparitiei afectiunii sunt destul de greu de depistat, apar dureri in zona pelviana, in zona ovarelor, dureri in timpul actelor sexuale, usturimi la mictiuni, sangerari care apar si intre menstre, dupa acte sexuale prelungite, secretii vaginale anormale. Cand se agraveaza afectiunea apar si dureri mari de abdomen, pelvis, febra, greata si varsaturi. Femeile care sunt predispuse la aceasta afectiune au avut si boli cu transmitere sexuala netratate, boli inflamatorii pelviene, si-au facut spalaturi intravaginale fara sa tina cont de normele de igiena, au avut sterilet sau alte dispozitive intrauterine.

Dupa cum am amintit anterior, anexitele pot duce si la infertilitate, sansele de a ramane insarcinata natural scad cu 50% in prezenta bolii. Tratarea anexitelor este realizata cu antibiotice in majoritatea cazurilor, medicamentele e bine sa fie administrate intravenos. Foarte important e sa fie tratat si partenerul, daca se cunoaste, pentru a se preveni raspandirea bolii si la alte femei cu care acesta vine in contact sexual.

Repararea placii de baza a laptopului e posibila daca ajungeti la timp in service

MackBook-ul ramane unul dintre cele mai performante si mai puternice tipuri de laptop, produs de compania americana Apple si gandit pentru utilizatorii de rand, dar si pentru cei business. Insa oricat de performant si de bun ar fi si acest laptop ajunge sa aiba destule probleme in functie de modul in care este utilizat. Printre cele mai grave se afla si defectarea placii de baza. Placa de baza este placa pe care sunt montate componente hardware, este practic o punte de legatura dintre toate componentele calculatorului. O placa de baza obisnuita este formata din sloturi de expansiune, unde se monteaza componente hardware, placile de expansiune, principalele fiind PCI-e, PCI si DIMM.

Mai avem socket-ul procesorului, pentru instalarea procesorului direct pe placa de baza, dar si conectorii si porturile, pentru transferul de date, conectarea diverselor periferice, alimentarea cu energie a componentelor laptopului. Placa de baza ajunge sa nu mai functioneze deloc sau partial din cauza unor socuri, din cauza scurtcircuitului sau in urma unei supraincalziri, din cauza uzurii. Si daca placa de baza nu mai functioneaza corect sau deloc nici dispozitivul nu mai poate fi folosit. Repararea ei e rapida, daca defectul nu e prea mare, preturile variaza intre 250 si 1000 de lei, odata ce apelati la reparatii macbook realizate de profesionisti puteti folosi in continuare laptopul fara probleme. Intarzierea unor reparatii macbook duce la probleme si mai mari la cipurile video, la southbridge, northbridge, la alte circuite si componente de pe placa de baza. Tehnicienii de la service au suficienta experienta pentru a repara in siguranta si la preturi accesibile laptopurile celor de la Apple, folosesc cele mai moderne tehnologii pentru diagnosticare gratuita si pentru depistarea si remedierea imediata a tuturor defectelor intalnite la motherboard sau placa de baza.

Toate piesele folosite sunt originale, se primeste garantie, orice interventie este realizata intr-un mediu special gandit pentru protectia laptopului, fiecare componenta este analizata si testata pentru a se descoperi toate problemele placilor de baza inainte de reparare sau inlocuire. Cu cat ajungem mai repede in service, cu atat sansele de reusita ale interventiilor cresc si laptopul va putea fi utilizat in continuare in cele mai bune conditii.

Cum sa fim eficienti si sa avem timp de toate?

Daca intrebi pe oricine dintr-o companie mare sau un angajator care are o firma si vrea sa faca ceva, sa o dezvolte cat mai mult care e marea sa problema ti se va raspunde simplu, la unison: timpul. Nu trebuie sa ne spuna nimeni ca timpul este un factor cheie intr-o lume extraordinar de competitiva si de rapida, unde lucrurile se misca intr-un ritm ametitor si tu trebuie sa tii pasul cu ele daca vrei sa reusesti. Cine stie cum sa isi gestioneze bine timpul castiga, este eficient, este productiv, termina tot si poate sa se apuce de altceva sau sa se odihneasca.

Managementul timpului este foarte dificil cand ai foarte multe de facut si pe toate le consideri importante. Ce ar trebui sa faci ca sa ai timp de toate? Sa te dedici unei actiuni pe care sa o termeni, nu incepi n sarcini si ajungi sa nu le termini pe niciunele. Sa incepi sa prioritizezi sarcinile, lucrurile de facut, cele care nu sunt asa de importante se mai pot amana cateva ore, poate o zi. Sa ai un orar foarte bine facut, fiecare interval de timp nevalorificat sa fie folosit cat mai eficient. Organizarea e cheia pentru un time management de calitate, e important sa stii si ce anume iti mananca prea mult din timp, cand pierzi timpul si cu ce. Si inca ceva important, sarcinile cheie de indeplinit care sunt cumva in rutina fiecarei zile trebuie sa devina obisnuinte. Exact ca mersul la toaleta pentru periatul dintilor dimineata sau spalatul pe corp inainte de plecat la lucru.

Le facem automat, ne-au intrat in reflex, nu pierdem foarte mult timp cu ele, stim deja cand si cat timp ne ia sa le terminam. Si cand ai inteles ce e cu time managementul esti si mai putin stresat, eficienta ta creste progresiv, reusesti sa te concentrezi pe fiecare sarcina. In teorie pare usor, nu? In practica va asiguram ca nu e asa. De aceea ar fi bine sa ai un life coach, o persoana cu experienta care sa iti ofere cele mai bune sfaturi pentru a putea avea un time management excelent. De exemplu, Roxana Muresan are experienta de peste 20 de ani in varii domenii, stie deja foarte bine ce important e timpul pentru fiecare persoana si va poate oferi cele mai interesante tehnici si metode pentru a putea folosi fiecare secunda in avantajul tau. Roxana Muresan te ajuta in sesiunile si programele speciale sa te concentrezi pe lucrurile importante, sa afli care sunt ele, sa iti setezi obiective personale si personale cat mai realiste, selectand de fiecare data adevaratele prioritati.

Planificarea, atingerea obiectivelor fara efort, stres mai putin, organizare mai buna, atitudine constructiva, orientata pe autodisciplina, iata doar cateva dintre lucrurile pe care le poti obtine la finalul programului de time management. Alte avantaje: sesiunile interactive, invatarea dinamica, solutiile personalizate, consultanta de calitate, numarul mare de persoane carora li se adreseaza sesiunile, de la team leaderi, la manageri si sefi de departamente, antreprenori, persoane cu roluri multiple.

Listele prea lungi de preturi medicale de parcurs sunt istorie. Acum avem comparatoare de preturi medicale

Ati fost curiosi sa va uitati pe lista de servicii medicale si de preturi afisata in fiecare cabinet sau clinica privata? Da, ne referim la privat pentru ca aici si serviciile medicale sunt mai bune si aparatura, tehnologia folosita e net superioara celei din spitalele de stat. Pot fi zeci de servicii medicale cu preturi mai bune sau mai putin bune. Intr-un oras pot fi cateva clinici asa ca e foarte greu sa va deplasati de la una la alta in cautarea pretului cel mai bun. Nici pe site-uri lucrurile nu stau mai bine, tot trebuie sa parcurgeti liste lungi cu preturi si sa navigati de la un site la altul. 

Din fericire pe Internet au aparut site-uri tip comparator preturi medicale. Conceptul e simplu, adunam mai multe clinici de top si listam preturile grupate si filtrate pentru ca utilizatorul sa gaseasca pretul dorit in cateva secunde. Motoarele de cautare si filtrele speciale, gruparea in functie de oras sau de specialitate, actualizarile permanente din comparator preturi medicale, numarul mare de clinici verificate care se gasesc pe astfel de site-uri, iata doar cateva motive sa alegeti aceasta varianta pentru a gasi pretul potrivit pentru serviciile medicale. Intr-un comparator preturi medicale aveti la dispozitie toate informatiile despre clinica sau cabinetul respectiv, date de contact, link catre site, harti interactive, date despre decontari si despre alte servicii speciale oferite. La acestea se adauga si compararea rapida pentru mai multe preturi de la clinici diferite si o afisare rapida si eleganta in functie de cuvintele cheie selectate si introduse in motorul de cautare complex. 

Comparatoarele de preturi nu numai ca va ajuta sa economisiti bani si timp, dar devin foarte utile si daca vreti sa aveti o imagine completa despre preturile dintr-o anumita regiune, despre ce servicii medicale puteti solicita la o anumita clinica sau la mai multe. Asa ca data viitoare cand vreti sa cautati preturile la anumite servicii medicale nu mai e nevoie sa va deplasati nicaieri, din doua click-uri ati aflat tot ce trebuie sa stiti despre preturile dorite.

Hello


“The seventeenth of March. In other words, spring. Desmond, people who think themselves smart, I mean those in the height of fashion, women or men - can they afford to wait any longer before buying their spring wardrobes?”  ― Colette, Cheri and The Last of Cheri

Avantajele utilizarii micropilotilor in lucrari de fundare


Foarte adesea, proiectele speciale de constructii necesita optiuni speciale in ceea ce priveste fundatiile. Astfel, exista o multitudine de situatii in care e posibil sa fim nevoiti sa optam pentru o fundatie de adancime, in locul uneia la adancime mica. Desi exista cateva optiuni pentru fundatiile de adancime mare sau pentru lucrarile de reabilitare, una dintre cele mai bune optiuni pentru acestea este utilizarea tehnologiei cu micropiloti Terratest. Numiti uneori mini-piloti, micropilotii sunt utilizati pentru sustinerea fundatiei sau pentru turnarea de fundatii in sol cu caracteristici mai speciale, care il fac dificil de lucrat.

Primul pas in instalarea micropilotilor este saparea gropii, cu un diametru mic, micropilotii avand, in general, un diametru cuprins intre 100 si 250 mm. Odata ce a fost sapata groapa, micropilotii sunt introdusi in interior si apoi este turnata o pasta de ciment care sa asigure intreaga structura. Dupa instalarea noii structuri, se aplica un sprijin la varful pilotului, pentru a distribui greutatea in mod egal si pentru a asigura un contact bun cu fundatia sau cu structura ce urmeaza a fi sustinuta.


Din ce in ce mai des, se folosesc micropiloti nu numai in zone cu sol dificil, dar si in zone aglomerate si in cele care necesita o prezenta mai putin deranjanta decat pot oferi alte metode de fundare sau de efectuare a lucrarilor. Pentru ca micropilotii se instaleaza complet vertical, ei pot fi folositi in locuri stramte, inaccesibile pentru alte masini sau echipamente. Procesul de instalare a micropilotilor este, de asemenea, relativ silentios ca tehnica de forare, comparativ cu alte metode.

Micropilotii sunt cea mai buna optiune si pentru eventuale reparatii necesare pentru fundatia casei, efectuate in conditii cat mai bune. Mai ales in cazul cladirilor rezidentiale foarte apropiate de cele ale vecinilor, accesibilitatea micropilotilor face ca intregul proces de reabilitare a fundatiei sa fie mult mai simplu. Ca un avantaj in plus, miropilotii sunt o optiune trainica si eficienta din punt de vedere al costurilor, avand, de asemenea, si un timp mai scurt de lucru comparativ cu alte metode.

Comparatorul de preturi medicale este foarte util cand vrem sa gasim repede o clinica la care sa ne tratam


Bolile de care suferim ne obliga sa fim mereu in garda. Nu se stie niciodata cand avem nevoie de medici si de servicii medicale, de analize de laborator asa ca e bine sa fim pregatiti mereu si sa stim unde ne putem adresa si ce tarife se practica. Serviciile medicale din Romania sunt destul de scumpe, mai ales pentru afectiuni mai grave este nevoie sa scoatem bani seriosi din buzunar, preturile se schimba mereu.

Ca urmare avem nevoie in permanenta de un comparator de preturi medicale actualizat ca sa stim care e cel mai bun si unde putem merge pentru a avea si servicii medicale de calitate. Comparatorul de preturi medicale ne poate indica atat pretul unor analize sau servicii, cat si clinica sau spitalul care ofera analizele, poate sa ofere informatii despre decontari CAS si localizare. 


Un astfel de comparator de preturi medicale este foarte util si daca vrem sa gasim rapid un spital, o clinica la care sa mergem pentru a trata o afectiune care ne deranjeaza intr-un anumit moment. 
Pe site-urile tip comparator de preturi sunt si link-urile catre site-urile oficiale ale clinicilor, ale spitalelor, date de contact si informatii actualizate la zi, astfel incat fiecare pacient sa stie exact unde merge si ce are de platit. Bazele de date cuprind doar institutii care sunt verificate, fiecare cont este supravegheat astfel incat orice schimbari de pret sa fie operate imediat ce apar la furnizorul serviciilor medicale. 

Comparatoarele de preturi ne pot scuti de drumuri nenumarate prin oras sau prin tara doar pentru a afla lista de preturi si servicii oferite, sunt foarte practice si usor de accesat, de inteles, site-urile au interfete optimizate cu motoare de cautare si filtre pentru rezultate relevante. Cu cat avem mai multe date despre serviciile medicale, cu atat vom lua o decizie mai rapida si mai buna pentru noi, vom putea ajunge pe mana unor doctori buni si nu vom plati nici exagerat de mult.

Azi dansam

"Lasa-ti viata sa danseze usor pe marginea timpului ca o picatura de roua pe varful unei frunze." Melissa Hayden



Peretii mulati, o inovatie care asigura stabilitate si siguranta in exploatarea cladirilor construite


Constructiile moderne au nevoie de stabilitatea cat mai buna, de rezistenta la cutremure si la actiunea altor factori externi. Inca din momentul ridicarii lor constructiile moderne trebuie sa fie consolidate in asa fel incat sa nu apara probleme in ultimele etape de constructie. Stabilitatea terenului pe care se construieste si a fundatiei poate fi imbunatatita simtitor cu ajutorul unor pereti mulati constructii

Peretii mulati sunt amplasati sub nivelul solului, sunt din beton simplu sau din beton armat, betonul ajunge in niste transee prin intermediul unui tub de betonare. In functie de modalitatea aleasa de firma care executa lucrarile de consolidare la nivelul fundatiei se poate betona in prezenta fluidului de foraj sau in uscat. Peretii mulati se folosesc de obicei la adancimi foarte mari, atunci cand cladirea care se va ridica va avea o greutate foarte mare care trebuie sustinta cumva de solul de sub ea.

Ideea este ca acesti pereti mulati constructii se vor mula perfect pe peretele sapaturii, turnarea lor se realizeaza in teren, dupa forare. Desi sunt destul de siguri, utilizarea lor implica si anumite hazarduri. De pilda, daca se foloseste noroi de foraj cu o serie de caracteristici gresite, peretii din sapatura se pot prabusi, afectand rezistenta structurii construite pe ei. La fel de bine se pot folosi panouri prea lungi, numarul de rosturi e redus, betonarile nu mai sunt corespunzatoare.

 Grosimile peretilor mulatipot fi de pana la 120 cm, adancimea ajunge si la 60 de metri, pentru o calitate mai buna a peretilor se introduc in groapa sapata si scheleti de sustinere, peste care se toarna betonul. Noroiul bentonitic va asigura realizarea conforma a peretilor mulati, evitandu-se astfel prabusirea peretilor din sapatura. 

De regula gasim pereti mulati in cazul unor constructii mai complexe, in zonele in care solul are o structura destul de complicata, care nu permite sustinerea unor greutati si sarcini foarte mari.

The amazing Tango!


"Cand tangoul si-a facut aparitia in lumea veche in 1910 a declansat o frenezie a dansului, aproape o manie, care a atacat toate categoriile de varsta si toate clasele sociale cu aceeasi virulenta... aceasta nebunie a dansului indica era omului masinilor... care are tot atata nevoie de dans ca si cel primitiv. Si pentru el dansul inseamna viata la un alt nivel."  Curt Sachs

Curatarea centralelor si instalatiilor este mai sigura cu pompa de spalare chimica pentru centrale termice

Centralele termice ofera confort, facturi mai mici si caldura si apa calda la discretie, oricand isi doreste proprietarul. Cu timpul insa centralele termice incep sa aiba diverse probleme, apar depunerile de calcar si mizerie pentru ca apa nu e chiar asa de curata si filtrele montate nu pot evita total toate aceste neplaceri. 

Necuratate la timp aceste depuneri se tot acumuleaza si duc la deteriorarea functionarii centralelor si la cresterea riscului la care se expun cei care le folosesc. La anumite perioade de timp, mai ales daca apa din zona nu este chiar atat de pura, se recomanda o curatare completa a instalatiei si a centralei in asa fel incat functionarea sa sa nu fie afectata de niciunul din acesti factori.

Intrucat e vorba de un dispozitiv destul de complex si depunerile se afla in zone in care nu avem acces facil la curatare se va utiliza o pompa spalare chimica pentru centrale termice. Sistemele moderne compacte permit curatarea rapida a intregii instalatii si a partilor active, echipamentele se depoziteaza si se transporta rapid, se folosesc simplu si au capace de protectiela furtunuri. 

Schimbatorul de sens faciliteaza functionarea dispozitivului special pentru curatat centrala, cu pompa spalare chimica pentru centrale termice calcarul si mizeria dispar imediat dupa folosire, intreaga pompa e usoara si simplu de utilizat in orice conditii. 

Rezervorul pompei poate avea pana la 20 de litri, greutatea este mica astfel ca poate fi folosita cu succes si pentru centralele murale. Motorul se poate monta rapid pe alt rezervor, solutiile folosite se pot schimba rapid, timpii de neutralizare si curatare scad considerabil, manevrarea solutiilor acide este mai sigura cu acest timp de dispozitive. 

Pompele au durata de viata mare, se pot igieniza rapid, materialele din care sunt facute se curata la fel de simplu. Transportul este usurat prin prezenta unui maner cu doua cleme laterale pentru fixarea rapida si compacta a furtunurilor. 

Astfel de pompe se gasesc la preturi bune in online, magazinele ofera garantie si transport rapid, manual de utilizare si diverse modele de pompe pentru toate tipurile de instalatii si centrale.

Cosmeticele bio - avantajele naturii


Cosmeticele bio sunt, inainte de toate, produse sanatoase si benefice organismului, dar in acelasi timp sunt benefice si pentru mediu. Produsele naturale si bio sunt in primul rand sanatoase pentru piele. Ele nu contin ingrediente de natura petrochimica, cum ar fi uleiuri minerale, silicon si alte ingrediente care pot fi toxice.

Dincolo de protectia mediului si de conservarea planetei, a opta pentru cosmetice bio sau naturale inseamna de fapt o garantie ca aplicam zilnic pe piele produse biodegradabile, pentru ca majoritatea ingredientelor naturale nu sunt stocate de catre corp. Un bun exemplu in acest sens sunt vopselurile vegetale de par, care se depun pe fir, dar nu penetreaza in structura acestuia.

Exista foarte multe studii care demonstreaza ca produsele cosmetice obisnuite intra profund in piele, avand efecte negative serioase. Un exemplu sunt sarurile de aluminiu din deodoranti, care fac ca produsele deodorante obsinuite, din magazine, sa fie extrem de nocive. Insa, deodorantele bio sunt astazi la fel de eficiente ca deodorantii chimici.

Un alt avantaj al cosmeticelor bio este acela ca ingredientele naturale permit o interactiune foarte buna intre moleculele lor si piele. De pilda uleiurile vegetale care contin acizi grasi care actioneaza de maniera pozitiva asupra filmului hidrolipidic de la suprafata epidermei. Rujurile de buze bio, de exemplu, machiaza intr-adevar buzele, dar le si ingrijesc.

Chiar daca vorbim despre ingrediente din natura, este bine de stiut ca acestea sunt supuse unor controale si teste foarte exigente pana ajung in laboratoare.

Astazi foarte multe branduri bio propun produse de calitate, bio sau naturale. Pe de alta parte, ele pot fi fabricate si acasa, aceasta fiind de altfel una dintre tendintele importante ale momentului. Insa cea mai buna solutie sunt cosmeticele bio realizate din ingrediente din surse controlate si produse de branduri cu reputatie si in care aveti incredere. Veti evita astfel riscurile de alergii si iritatii si mai ales veti putea utiliza produse adecvate fiecarui tip de piele.

Avantajele principalele ale apartamentelor noi

Sunteti pe punctul de a cumpara un apartament nou, pentru uz propriu sau pentru inchiriere, si ezitati intre nou si vechi? Desigur, aceasta este in primul rand o chestiune de buget, insa si una care priveste locatia si gusturile fiecaruia dintre noi.
Daca apartamentele vechi reprezinta la acest moment cea mai mare parte a pietei imobiliare, din ce in ce mai multe apartamente noi de vanzare se construiesc in ultimii zece ani, in zone putin exploatate ale Capitalei.
Principalele avantaje ale achizitionarii unui apartament nou tin in primul rand de facilitatile pe care cladirile noi le ofera.
Facilitati colective in stare foarte buna, noi si fara riscuri majore – intra la aceasta categorie lifturile, terasa blocului, parcarea, paza in blocul sau complexul in care veti locui.
Izolarea termica si fonica net superioare celei din blocurile vechi. Blocurile noi sunt construite cu materiale eficiente termic (caramida si geamuri de calitate) si sunt izolate in mod adecvat si respectand normele in vigoare.
Facturi reduse. In general, o eficienta termica superioara a apartamentului inseamna facturi reduse, atat pentru incalzire cat si pentru electricitate. Si este exact ceea ce ofera si blocurile noi. E drept ca pot fi mai mari cheltuielile pentru intretinere si administrare, tocmai pentru ca este vorba despre cladiri noi, care au nevoie sa fie intretinute in stare buna, insa este o cheltuiala care se justifica si se traduce in mai mult confort pentru locatari.
Reduceri la TVA. In general blocurile noi sau complexele rezidentiale care se construiesc ofera preturi mai mici pentru apartamente si posibilitatea scutirii de TVA.
Oportunitati de finantare. Atat bancile, prin programele proprii de creditare, cat si statul prin programul Prima Casa tind sa ofere mai multe credite pentru apartamente in blocuri noi. De asemenea, exista si cladiri in care se pot contracta rate direct la dezvoltator, astfel ca demersurile vor fi mai simple.

Cum gasim un loc de munca in Marea Britanie si unde apelam pentru ajutor?

In cautarea unui loc de munca mai bine platit si a unor conditii de lucru mai bune romanii au inceput de ani buni sa refuze joburi in tara platite cu salariu minim pe economie si orele suplimentare neplatite si au luat calea strainatatii. Marea Britanie a fost pentru multi locul in care si-au gasit un job stabil, au plecat apoi cu tot cu familii si s-au stabilit acolo, traind alaturi de britanici si lucrand pentru ei.

Gasirea unui loc de munca in UK este destul de dificila, ai nevoie de ambitie, de rabdare, ai nevoie de un pic de ajutor din partea comunitatii, dar intr-un final vei avea locul de munca mult asteptat. In cautarea locului de munca romanii vor trebui sa tina cont de salariul oferit, de conditiile de munca reale oferite de patroni, de costurile sederii in UK, de orasul in care se va desfasura activitatea zilnica. Munca la negru in Anglia nu e tolerata deloc, e bine sa aveti mereu contracte semnate cu cei care va angajeaza, toate conditiile contractuale trebuie intelese inainte de a semna orice. Agentiile care se ocupa de recrutare si plasare forta de munca pot sa va faciliteze procesul de angajare contra unor sume de bani sau comisioane, puteti gasi informatii despre locurile de munca si oferte pe site-uri dedicate pentru romani in uk. In Anglia sunt si foarte multe comunitati de romani in uk online sau offline care pot oferi informatii din interior si ii pot ghida mai bine pe cei care ajung prima data in Marea Britanie, costurile lunare pot fi reduse daca alegeti orasele mai mici, unde chiriile pot fi si la jumatate din cele din Londra, de exemplu.

Utilitatile, mancarea si transportul au costuri diferite in fiecare oras, asa ca orasele mici sunt iarasi mai avantajoase. Salariile practicate in orase difera si ele, in orasele mari ajungi sa castigi si 2200 de lire sau mai mult, in orasele mai mici poti cobori sub 1500 de lire castigate lunar. Inainte sa plece in Marea Britanie romanii care cauta de munca trebuie sa stie ca au nevoie de sume de bani ca sa se poate intretine cel putin doua luni, britanicii nu mai sunt asa de toleranti de la Brexit incoace asa ca e bine ca totul sa se desfasoare cat mai elegant si cat mai simplu pentru ambele parti, contractele sa fie mereu legale si alegerile sa fie facute doar dupa o chibzuinta prelungita asupra avantajelor si a dezavantajelor implicate.

Moduri secrete prin care animalele ne pot ajuta

Cresterea de organe umane in animale. In fiecare an in lumea intreaga sunt mii sau sute de mii de oameni care asteapta un organ pentru transplant. De multe ori organul nu va veni niciodata, oamenii vor muri din cauza afectiunilor. Recent oamenii de stiinta au gasit o cale sa creasca independent organele de care au nevoie oamenii. Deja testele facute au avut succes dar mai e mult timp pana sa avem organe gata de transplant.

Cercetatorii au reusit sa creasca organe viabile in animale mari, precum porcii. Procesul e simplu. Se iau celule stem din pielea pacientilor, celulele pot creste in orice fel de organ si tesut. Problema pe care o au de trecut cei care se ocupa de asa ceva tine de moralitate. Ca sa poata creste un organ din celule stem animalul respectiv nu trebuie sa aiba organul in cauza, in asa fel incat celulele sa se apuce de regenerat in totalitate organul dorit. Momentan este interzisa aceasta practica in multe tari pentru ca se folosesc animale pe post de „cutii” pentru cresterea organelor umane. Imunitatea la cancer si rechinii. Desi sunt inspaimantatori si pot ucide un om in cateva secunde rechinii sunt singurii care ne pot ajuta cu adevarat sa combatem si sa tratam cancerul. Rechinii au imunitate crescuta fata de cancer, asta pentru ca au sisteme imunitare foarte dezvoltate. La Marele Alb si la rechinii cu „ciocan” aceasta proprietatea e cea mai dezvoltata.

Genele lor sunt asemanatoare cu cele umane. Prima gena care ii ajuta sa lupte mai bine cu celulele cancerigene este Bag1 implicata in moartea programata celulara. Celulele defecte sunt eliminate, in cazul cancerului sistemul nu e perfect si e distrus de celulele mutante. Rechinii nu se infecteaza asa de usor, se vindeca rapid, bacteriile nu le fac rau desi sunt foarte multe in ocean. Mai e destul timp pana sa stim cum anume se vindeca asa de repede, insa genele specifice par sa fie raspunsul la intrebarea oamenilor de stiinta.

Reviziile si interventiile de specialitate asupra termopanelor

Locuintele moderne sunt de neconceput fara geamuri termopan si usi termopan. Tamplaria din PVC poate asigura o izolare fonica si termica mai buna, pierderile de caldura sunt mai mici, se pot reduce costurile cu instalatia de gaze si incalzire mai ales in lunile foarte geroase. Termopanele sunt rezistente, se monteaza usor, au un aspect estetic placut, se pot personaliza simplu in functie de dimensiunile zonei de montare.

Ca orice produs si termopanele incep sa se uzeze, apar defecte dupa o anumita perioada, nu se mai inchid cum trebuie, sunt pierderi de caldura, geamurile se pot aburi din cauza condensului. Verificarile periodice cu ajutorul unor firme specializate in reparatii termopane Titan pot previ defecte viitoare si agravarea celor existente, specialistii pot identifica si problemele mai greu de observat daca nu ai experienta. Revizia si verificarile termopanelor includ ungerea garniturilor, recalarea sau reglarea sticlei, chiar gresarea feroneriei acolo unde e cazul. Dintre cele mai comune interventii pe care firma de reparatii termopane Titan vi le poate asigura amintim inlocuirea feroneriilor cu defecte majore, a garniturilor cu uzura mare, a manerelor, gaurirea pentru montarea hotelor. Se mai pot schimba sticlele sparte si fisurate, se modifica tamplariile, ferestere, deschiderile, sistemul de deschidere de la usi si ferestre.

In cazurile extreme se monteaza si se demonteaza termopanele cu totul, la fel si sticla pentru o izolare cat mai buna. Toate aceste servicii sunt taxate in functie de complexitatea lor, firmele pot face discounturi daca ati mai apelat la ele, va puteti intelege la pretul final, gasiti oricand piese de schimb si consumabile noi la ei, la preturi mai mici ca in magazine, aduse din depozitele proprii. Pentru reparatii si interventii se asigura garantii, se emite chitanta si factura, orice defecte mai apar in garantia lucrarii se repara gratuit daca sunt din vina interventiei facute. Inainte de orice reparatie va exista o evaluare, o estimare de pret, serviciile pot fi oferite si in regim de urgenta, echipele se deplaseaza rapid acasa la clienti pentru a rezolva orice defect sesizat.

Apartamentele noi de vanzare, investitia care merita facuta in aceasta perioada

Veste incurajatoare pentru vanzatori si nu atat de buna pentru cumparatori, preturile la apartamente sunt in crestere si anul acesta, mai ales ca stabilitatea economica a tarii este din ce in ce mai buna. Un semn bun pentru trendul ascendent confirmat de specialistii in imobiliare este si constructia de ansambluri rezidentiale cu apartamente noi de vanzare, numai anul trecut peste 14.000 de locuinte noi au fost predate noilor proprietari. La aceasta se adauga si Programul Prima Casa ce incurajeaza tinerii sa-si ia o locuinta cu ajutorul statului, cererea tot mai mare de apartamente din partea celor care fie vor sa le refoloseasca sau vor sa locuiasca in ele.

Cresterea preturilor anul acesta e de cam 5.6%, se vede destul de bine la apartamentele noi, oamenii sunt dispusi sa investeasca in imobiliare de calitate, construite de dezvoltatori care pun accent pe structuri foarte bine proiectate si un design interior deosebit. Apartamentele noi sunt la mare cautare si pentru ca ofera conditii de locuit mai bune decat cele vechi, pentru cei care cumpara apartamente noi de vanzare in ansambluri rezidentiale avantajele sunt destul de multe, de la siguranta mai mare si posibilitatea aranjarii locuintei asa cum doreste fiecare gratie unei compartimentari diferite fata de cea din blocurile comuniste. Daca nu sunt luate pentru a locui in interior apartementele noi sunt perfecte pentru inchiriat, pentru spatii comerciale sau pentru alte tipuri de afaceri. In complexele rezidentiale exista o multime de facilitati pentru noii proprietari, in zona exista acces la toate utilitatile, exista parcari private, paza la usa, locuri de joaca speciale, multe spatii verzi.

Daca sunt luate pentru locuit proprietarii vor gasi in apartamente finisaje de calitate, centrale de ultima generatie, incalzire chiar si in dusumea, geamuri si usi termopan, usa de intrare din metal, securizata, parchet din lemn de calitate si izolatie realizata cu ajutorul celor mai noi tehnologii. Preturile apartamentelor noi de vanzare variaza in functie de dezvoltator si de tipul de imbunatatiri existente, fiecare client poate aduce unele modificari legate de design daca dezvoltatorul o permite, apartamentele au si balcoane mari si o orientare potrivita pentru a avea tot confortul necesar in locuinte. In ansambluri rezidentiale amplasarea blocurilor este bine gandita in asa fel incat sa se asigure intimitatea fiecarei familii.

Cainii care detecteaza diabetul

Sunt si caini care pot detecta si chiar prezice hipoglicemia de la diabetici. Cum stiu cainii cand cineva are probleme? Se iau dupa respiratie. Cand hipoglicemia e prea mare o serie de chimicale numite isoprene isi dubleaza cantitatea prezenta in organism. Oamenii nu au cum sa perceapa asa ceva, dar nasucul cainilor poate. La detectia acestei schimbari drastice la nivel chimic catelul poate alerta stapanul ca va avea o scadere a zaharului din sange, ajutandu-i sa manance si sa isi refaca glucoza din sange la timp inainte sa lesine. Cainii care alerteaza pacientii cu diabet sunt de vanzare. Antrenamentul cainilor e foarte greoi, costa mult, cateii se cumpara si cu 20.000 de dolari, doar mancarea pentru ei va costa ina 1.000 de dolari, foarte scump per total, dar merita.

Interventii facute de o firma specializata in termopane

Nu toata lumea dispune de un buget destul de mare atunci cand se intampla ca un lucru sa nu mai functioneze corect. Multi suntem tentati sa reparam singuri si sa mai economisim ceva cat se poate, pana defectiunea se agraveaza de cele mai multe ori. Lipsa unei interventii de specialitate mai ales atunci cand avem defecte la termopane, la usi si ferestre este cea mai mare greseala pe care ati putea-o face. Uzura nu tine cont de buget si nici nu stie sa astepte. Ea inainteaza, termopanele se strica si mai tare si la un moment dat pot sa nu se mai repare pentru ca interventia ar fi prea complexa, asa ca se ajunge la inlocuirea lor completa.

Cand incercam sa reparam singuri tamplaria termopan si renuntam pe moment la interventia unei firme de reparatii termopane colentina ne asumam din start o serie de riscuri. Riscul de a strica complet tamplaria si a plati bani grei sa o vedem din nou functionala, riscul de a agrava un defect banal, care se putea remedia cu cativa lei, dar si riscul de a impiedica orice fel de reparatie ulterioara. Chiar daca suntem mai priceputi si am citit destule tutoriale nu avem cunostintele unui specialist care a facut si o scoala in acest sens si care are experienta de cativa ani buni la montare si remediere defecte termopane. De asemenea, daca ne apucam de reparat singuri termopanele riscul de accidente este mare, mai ales ca tamplaria este destul de complicata, mai sunt si tipuri diferite de folii de sticla care se pot crapa destul de usor. Spre deosebire de o interventie facuta de amator, cea realizata de firma de reparatii termopane Colentina garanteza in primul rand ca tamplaria va fi ca noua dupa remedierea defectelor, specialistii de acolo chiar stiu ce fac, au instrumente speciale de evaluare si interventie, sunt pregatiti sa ofere mereu solutii care rezolva rapid problema aparuta.

Evaluarea va fi facuta acasa la client, se primeste garantie pentru reparatie, se poate oferi si discount daca s-a mai apelat la firma. Piesele inlocuite sunt originale, se potrivesc termopanelor, nu afecteaza functionarea lor, specialistul stie in orice moment cum sa reactioneze la potentiale defecte observate.

Stubbs

Stubbs a fost cel mai popular primar si cu cea mai lunga perioada in care a stat in fotoliul confortabil din biroul primarului. Stubbs a fost primar intr-un oras din Alaska din 1997. Oamenii nu erau multumiti cu cei doi candidati la primarie asa ca l-au propus pe Stubbs si l-au inscris pe lista de candidati. Pisica nu a crescut taxele si are o politica buna fata de afacerile locale. Se pare ca toata alegerea pisicii a fost doar o modalitate de a atrage turisti in oras, ceea ce se intampla, turistii vin acolo ca sa vada pisica-primar care isi face treaba zi de zi mai ceva ca oamenii, economia oraselului are de castigat si ea. Comunitatea de acolo nu apartine de nimeni asa ca poate sa isi aleaga ce primar vrea. Si astazi pisicuta e primar acolo si e tratata regeste. Se spune ca ar fi murit in 2016 totusi, dar cel care detine pisica a refuzat sa confirme zvonul.

Te simti in siguranta oriunde ai merge cu noile toalete mobile ecologice

Nevoile fiziologice nu au cum sa fie programate. Oricat de stricti am fi in privinta rutinei folosirii toaletei se poate intampla din varii motive sa avem nevoie la toaleta chiar atunci cand suntem departe de casa. Solutia potrivita pentru a evita situatiile jenante in care folosim mediul inconjurator pe post de wc este utilizarea unui dispozitiv modern denumit toaleta mobila. Practic vorbim despre un wc care poate fi luat oriunde, in rulota, in barca, la un camping, la pescuit, oriunde am putea avea nevoie sa mergem la baie imediat.

In afara de aceste situatii mai putem folosi toaleta si atunci cand vrem sa ajutam persoane care se afla in recuperare, persoane cu un handicap, mai batrane sau copiii care au nevoie neaparat sa mearga la baie. Foarte bine noua toaleta mobila o putem gasi si in spatii comerciale unde nu exista wc sau in cladirile curs de renovare, care nu au inca baie. Toaletele mobile au bazine reziduale care nu permit eliminarea mirosurilor neplacute si bazine de apa pentru a putea curata toaleta dupa utilizare. Inainte de folosire se adauga in toaleta aditivi speciali care permit o curatare mai usoara si eliminarea oricaror accidente. Deseurile se descompun biologic prin intermediul solutiilor speciale, scaunul este confortabil si usor de folosit si igienizat, rezervorul e mereu curat pentru ca toate deseurile umane sunt descompuse rapid, accelerat. Cand vasele colectoare sunt umplute pana la un anumit nivel dispozitivul modern atentioneaza pentru a se goli la timp si usor bazinele si a se asigura o folosire in deplina siguranta.

Toaletele portabile sunt avantajoase si din perspectiva flexibilitatii oferite si al pretului mic de achizitie, practic ai toaleta la tine oricand ai nevoie, poti sa cauti un loc unde sa ai putina intimitate si in doar cateva minute ai scapat de nevoile fiziologice chinuitoare. Oferte variate sunt disponibile si online, firmele producatoare de toalete de toate tipurile sunt dispuse sa acorde si reduceri la achizitia de mai multe bucati asa ca puteti face economii considerabile.