Cosmeticele bio - avantajele naturii


Cosmeticele bio sunt, inainte de toate, produse sanatoase si benefice organismului, dar in acelasi timp sunt benefice si pentru mediu. Produsele naturale si bio sunt in primul rand sanatoase pentru piele. Ele nu contin ingrediente de natura petrochimica, cum ar fi uleiuri minerale, silicon si alte ingrediente care pot fi toxice.

Dincolo de protectia mediului si de conservarea planetei, a opta pentru cosmetice bio sau naturale inseamna de fapt o garantie ca aplicam zilnic pe piele produse biodegradabile, pentru ca majoritatea ingredientelor naturale nu sunt stocate de catre corp. Un bun exemplu in acest sens sunt vopselurile vegetale de par, care se depun pe fir, dar nu penetreaza in structura acestuia.

Exista foarte multe studii care demonstreaza ca produsele cosmetice obisnuite intra profund in piele, avand efecte negative serioase. Un exemplu sunt sarurile de aluminiu din deodoranti, care fac ca produsele deodorante obsinuite, din magazine, sa fie extrem de nocive. Insa, deodorantele bio sunt astazi la fel de eficiente ca deodorantii chimici.

Un alt avantaj al cosmeticelor bio este acela ca ingredientele naturale permit o interactiune foarte buna intre moleculele lor si piele. De pilda uleiurile vegetale care contin acizi grasi care actioneaza de maniera pozitiva asupra filmului hidrolipidic de la suprafata epidermei. Rujurile de buze bio, de exemplu, machiaza intr-adevar buzele, dar le si ingrijesc.

Chiar daca vorbim despre ingrediente din natura, este bine de stiut ca acestea sunt supuse unor controale si teste foarte exigente pana ajung in laboratoare.

Astazi foarte multe branduri bio propun produse de calitate, bio sau naturale. Pe de alta parte, ele pot fi fabricate si acasa, aceasta fiind de altfel una dintre tendintele importante ale momentului. Insa cea mai buna solutie sunt cosmeticele bio realizate din ingrediente din surse controlate si produse de branduri cu reputatie si in care aveti incredere. Veti evita astfel riscurile de alergii si iritatii si mai ales veti putea utiliza produse adecvate fiecarui tip de piele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu