Primul pas in instalarea micropilotilor este saparea gropii, cu un diametru mic, micropilotii avand, in general, un diametru cuprins intre 100 si 250 mm. Odata ce a fost sapata groapa, micropilotii sunt introdusi in interior si apoi este turnata o pasta de ciment care sa asigure intreaga structura. Dupa instalarea noii structuri, se aplica un sprijin la varful pilotului, pentru a distribui greutatea in mod egal si pentru a asigura un contact bun cu fundatia sau cu structura ce urmeaza a fi sustinuta.
Din ce in ce mai des, se folosesc micropiloti nu numai in zone cu sol dificil, dar si in zone aglomerate si in cele care necesita o prezenta mai putin deranjanta decat pot oferi alte metode de fundare sau de efectuare a lucrarilor. Pentru ca micropilotii se instaleaza complet vertical, ei pot fi folositi in locuri stramte, inaccesibile pentru alte masini sau echipamente. Procesul de instalare a micropilotilor este, de asemenea, relativ silentios ca tehnica de forare, comparativ cu alte metode.
Micropilotii sunt cea mai buna optiune si pentru eventuale reparatii necesare pentru fundatia casei, efectuate in conditii cat mai bune. Mai ales in cazul cladirilor rezidentiale foarte apropiate de cele ale vecinilor, accesibilitatea micropilotilor face ca intregul proces de reabilitare a fundatiei sa fie mult mai simplu. Ca un avantaj in plus, miropilotii sunt o optiune trainica si eficienta din punt de vedere al costurilor, avand, de asemenea, si un timp mai scurt de lucru comparativ cu alte metode.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu