Cum gasim un loc de munca in Marea Britanie si unde apelam pentru ajutor?

In cautarea unui loc de munca mai bine platit si a unor conditii de lucru mai bune romanii au inceput de ani buni sa refuze joburi in tara platite cu salariu minim pe economie si orele suplimentare neplatite si au luat calea strainatatii. Marea Britanie a fost pentru multi locul in care si-au gasit un job stabil, au plecat apoi cu tot cu familii si s-au stabilit acolo, traind alaturi de britanici si lucrand pentru ei.

Gasirea unui loc de munca in UK este destul de dificila, ai nevoie de ambitie, de rabdare, ai nevoie de un pic de ajutor din partea comunitatii, dar intr-un final vei avea locul de munca mult asteptat. In cautarea locului de munca romanii vor trebui sa tina cont de salariul oferit, de conditiile de munca reale oferite de patroni, de costurile sederii in UK, de orasul in care se va desfasura activitatea zilnica. Munca la negru in Anglia nu e tolerata deloc, e bine sa aveti mereu contracte semnate cu cei care va angajeaza, toate conditiile contractuale trebuie intelese inainte de a semna orice. Agentiile care se ocupa de recrutare si plasare forta de munca pot sa va faciliteze procesul de angajare contra unor sume de bani sau comisioane, puteti gasi informatii despre locurile de munca si oferte pe site-uri dedicate pentru romani in uk. In Anglia sunt si foarte multe comunitati de romani in uk online sau offline care pot oferi informatii din interior si ii pot ghida mai bine pe cei care ajung prima data in Marea Britanie, costurile lunare pot fi reduse daca alegeti orasele mai mici, unde chiriile pot fi si la jumatate din cele din Londra, de exemplu.

Utilitatile, mancarea si transportul au costuri diferite in fiecare oras, asa ca orasele mici sunt iarasi mai avantajoase. Salariile practicate in orase difera si ele, in orasele mari ajungi sa castigi si 2200 de lire sau mai mult, in orasele mai mici poti cobori sub 1500 de lire castigate lunar. Inainte sa plece in Marea Britanie romanii care cauta de munca trebuie sa stie ca au nevoie de sume de bani ca sa se poate intretine cel putin doua luni, britanicii nu mai sunt asa de toleranti de la Brexit incoace asa ca e bine ca totul sa se desfasoare cat mai elegant si cat mai simplu pentru ambele parti, contractele sa fie mereu legale si alegerile sa fie facute doar dupa o chibzuinta prelungita asupra avantajelor si a dezavantajelor implicate.

Un comentariu:

  1. Eu reomand portalul https://www.romani.co.uk/anunturi/32-oferte-munca pentru cele mai actuale anunturi despre locuri de munca.

    RăspundețiȘtergere