Cum functioneaza camerele de supraveghere cu infrarosu?

Siguranta si securitatea sunt intotdeauna importante, dar este chiar mai important ca in timpul noptii sa putem vedea normal in conditii slabe de lumina. Camerele de supraveghere cu infrarosu iti permit sa faci mai mult decat sa vezi in intuneric. Ele lucreaza indiferent de conditiile de iluminare, oferindu-ti o imagine explicita chiar si in zero conditii de lumina. Dar, cum functioneaza aceste camere?

Lumina infrarosie este lumina pe care nu o putem vedea cu ochii nostri. Lumina in infrarosu are o frecventa mai mare a lungimii de unda si mai mica decat lumina vizibila in mod regulat. Rosul este culoarea dintre cele mai lungi lungimi de unda a luminii vizibile. Infrarosu preia cat de multa caldura poate de la un obiect sau o persoana, iar acestea devin mai mult sau mai putin clar vizibile in functie de temperatura lor.

Camerele de supraveghere cu infrarosu folosesc iluminarea cu LED-uri, pozitionate in afara obiectivului aparatului de filmat, pentru a capta informatii, chiar si in zonele in care nu exista absolut nicio sursa de lumina. Indiferent care sunt conditiile de mediu, infrarosu masoara caldura care vine de la obiectele din zona, iar acest lucru poate fi citit de aparatul de filmat fara nicio sursa de lumina necesara. Camerele cu infrarosu pot reda vizibil, prin ceata, praf si fum, indiferent de cat de gros sau dens este acesta.

Desi camerele de supraveghere cu infrarosu sunt adesea mentionate ca si camere de viziune pe timp de noapte, ele nu trebuie confundate cu cele "zi/noapte". O camera zi/noapte dispune de un cip foarte sensibil de imagistica care permite aparatului foto sa captureze o imagine vizibila chiar si in conditii de luminozitate scazuta. Ea nu dispune, totusi, de utilizarea tehnologiei cu infrarosu. O camera de zi/noapte este o optiune buna pentru zonele care au o sursa constanta de lumina, cum ar fi lumina stradala, dar nu va functiona in cazul in care lumina este oprita sau intrerupta (fie accidental sau deliberat).

Cand lumina este disponibila, camerele video cu infrarosu vor oferi o imagine color. Cand aceasta se reduce semnificativ, camera video comuta automat la modul infrarosu. In cazul acesta, inregistrarile de pe camera vor fi in alb si negru.

Cum stii cat de buna este o camera de supraveghere cu infrarosu? O modalitate de evaluare a acesteia se refera la cantitatea de lumina necesara pentru a oferi o imagine buna. Astfel, trebuie sa poti vedea in intuneric ca in conditii de lumina. Poti compara, de asemenea, camerele video cu infrarosu in functie de cat de departe se poate vedea in intuneric complet. Acestea se masoara in functie de cat de multe LED-uri cu infrarosu sunt introduse in aparatul de filmat. Unele camere supraveghere cu raza lunga pot vedea si pana la 200 de metri in intuneric total. In functie de cat de mult ai nevoie sa te protejeze, poti selecta o camera cu raza scurta sau una cu raza lunga pentru a supraveghea.

Poti folosi aceste camere atat la interior cat si la exterior. Daca le folosesti pentru exterior, este mai bine sa alegi o camera care sa fie destinata pentru utilizarea in aer liber, eventual o camera care sa reziste la intemperii. Folosirea unei camere de interior intr-o carcasa, in aer liber, poate duce la deteriorarea sticlei, respectiv a obiectivului.

Camerele de supraveghere cu infrarosu fac parte din cel mai bun sistem de supraveghere a locuintei sau a a afacerii proprii, indiferent de conditiile de mediu. Daca doresti sa poti vedea in intuneric ca in conditii de lumina, tehnologia cu infrarosu va reda imagini clare pentru tine.

Un comentariu:

  1. Buna ziua, ne-ar interesa o recenzie de acest gen pentru produsele de pe site-ul nostru http://www.icansee.ro. Ce costuri ar implica acest lucru?

    RăspundețiȘtergere