Violenta si sexul in scoli

Majoritatea stirilor le urmaresc pe internet. Asa ca intr-o zi imi pierdeam timpul citind evenimente de prin lume si urmarind articole sau stiri. Poate si generatia mea avea anumite erori, dar nu tin minte sa fi auzit ca anumiti colegi au facut sex in scoala sau sa se bata pana la sange. Imbranceli si glume pe seama colegilor au fost, destule chiar, atat in gimnaziu cat si in liceu, dar batai crunte niciodata. Singura bataie care te lasa cu vanatai era cea cu bulgari iarna.

Urmaream un clip pe net in care 2 tipe trageau si bateau o alta fata ca s-a incurcat cu nu stiu ce baiat. De parca baiatul respectiv e ultimul de pe planeta.

Violenta in scoli a atins cote maxime. Exista in unii copii o rautate de nedescris, un santaj nesimtit. Si ajungem iara la celebra intrebare. Cine e vinovat? Scoala? Parintii? Elevii? Profesorii? Pai cam toti. De la fiecare cate putin, dar procentul cel mai mare il au parintii. Daca ar creste intr-un mediu armonios si ar urmari comportamentul copiilor nu s-ar ajunge aici.

Totodata si prin strictetea impusa. Acel nu pus in brate. Nu ai voie sa faci aia. Deja ca parinte la clasa a 8-a trebuie sa te gandesti serios ca odrasla ta isi incepe viata sexuala.

Lucrul cel mai indicat este sa-l iei deoparte sa-i explici toate cele, dar daca vrea sa continuie macar sa o faca acasa. Nu in toalete, in scoli sau prin parcuri.

Desi este foarte devreme, nici nu au invatat sa-si stearga nasul ei vor sa incerce tot felul de senzatii, de lucruri.

Astfel ca in scoli, in institutiile de invatamant inca nu sunt explicate cum trebuie notiuni ca sexul si importanta acestuia. Nu sunt la program cu materia sau programa din scoli dar sunt sigura ca nu se face cum trebuie.

Si chiar daca ar exista ca si materie cel mai probabil nu este sustinuta de un specialist, de un psiholog, sa le explice pe intelesul elevilor care e de fapt treaba.

Sunt sigura ca sunt elevi cu foarte multe intrebari, care se sfiesc sa le adreseze parintilor pentru a nu fi certati sau pedepsiti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu