Zilele sunt diferite

Fascinatia care vine odata cu viata este data de faptul ca nici o zi nu e la fel cu precedenta. Cateodata acest lucru e benefic, alte ori nu. Exista zile cand ne dorim sa nu avem parte de evenimente neasteptate. Sunt alte zile in care ne dorim sa iesim din tipare si sa dam piept cu viata. Trebuie spus si faptul ca uneori poate sa depinda de noi felul cum ne va fi ziua, alteori acest lucru este in afara puterilor noastre. Sunt, totusi cateva metode pe care le putem pune in aplicare inca de dimineata, astfel incat sa stim ca ziua ne va merge asa cum vrem.

Primul lucru care trebuie facut inca de dimineata este sa punem un zambet frumos pe fata somnoroasa. Optimismul este un ingredient important in reteta pregatita pentru a avea o zi cat mai buna. Daca ne dorim sa avem o zi buna, atunci nu avem de cat sa facem acest lucru posibil. Stiu ca am mentionat ca acest lucru nu depinde de noi 100%, dar “incercarea moarte n-are”. Dupa ce ne-am asigurat ca am luat doza de optimism, trebuie sa iesim pe usa cu geanta plina de incredere. Daca suntem increzatori in fortele proprii, atunci avem combustibilul necesar pentru reusita. Trebuie neaparat sa avem la noi “ochelarii de soare” care sa ne protejeze de privirile rautacioase, dar si “dopurile de urechi” care sa ne tina departe de replicile dure adresate noua. Fiecare dintre noi transmite spre exterior sentimente care ii pot afecta pe cei din jur.

Daca suntem veseli, atunci putem sa mai inveselim alti cativa oameni. Daca suntem tristi si rautaciosi, atunci putem sa mai stricam si noi la randul nostru zilele altor oameni. Probabil sunt mii de moduri in care o zi frumoasa poate fi transformata intr-un esec, dar sunt alte milioane in care putem sa ne facem zilele grele mai stralucitoare. Cert este ca nici o zi nu e la fel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu