Cum depisteaza cei de la service laptop ce componente nu merg corect in calculator?

Calculatorul, o inventie foarte utila, poate sa mearga excelent sau sa nu mearga deloc. Pe masura ce timpul trece, apar din ce in ce mai multe defecte, incarcarea sistemului de operare nu mai e la fel de rapida si de eficienta, raspunsul programelor nu mai e la fel de bun. Urmatoarea etapa in degradarea calculatorului sau laptopului este si cea mai periculoasa, atunci cand, din cauza functionarii defectuoase, intreg sistemul incepe sa aiba erori si sa scoata zgomote ciudate. Singura solutie ca sa aveti iarasi un sistem functional este sa il duceti la un service laptop pentru diagnosticare si reparatii.

Acolo echipa de profesionisti il va evalua atat in plan extern, cat si in plan intern si va stabili clar care va fi planul de lucru si cum se vor remedia cele mai grave probleme descoperite. Dupa diagnosticare, daca laptopul are probleme la pornire, se cauta cauza problemelor la sursa acestuia. Sursa este conectata la placa de baza si la anumite componente esentiale din sistem, cum ar fi unitatea optica sau HDD-ul. Ea distribuie curent laptopului, fiind cea care asigura necesarul de energie pentru rularea si functionarea normala a intregului sistem. Sunetul scos de laptop atunci cand este pornit este edificator pentru depistarea de catre echipa service laptop a eventualelor defecte ale sursei. Daca nu se aude nici macar sunetul ventilatorului, inseamna ca sursa este arsa. Daca se aude doar sursa, atunci doar ventilatorul mai functioneaza sau sursa nu e conectata corect la restul componentelor interne. Pot fi multe probleme si din cauza unei unitati optice care nu mai functioneaza in parametri normali. In acest caz, se verifica cu atentie cablurile de alimentare si daca alimentarea e facuta corespunzator.

Memoria RAM poate da si ea batai de cap profesionistilor de la un service onlaptop in sensul ca laptopul nu mai porneste si nu afiseaza nimic, bip-aie in continuu si scoate si alte zgomote tip pocnituri. Alta manifestare comuna a problemelor la RAM este celebrul blue screen, care indica insuficienta memorie sau folosirea excesiva a acesteia de anumite procese. De aici si performantele slabe ale laptopului si „freeze”-urile, blocajele pe care le sesizam de atatea ori cand lucram cu mai multe programe puternice in acelasi timp. Pe lista de probleme pe care profesionistii de la service-uri trebuie sa le rezolve sunt si cele cu HDD-ul, care ba are sectoare defecte-bad, ba are timpi de „miscare” incetiniti, ba scoate zgomote ciudate la rulaj. In toate aceste cazuri, expertii vor evalua fiecare output si vor analiza cea mai buna cale de „atacare” a problemei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu