Inventii bizare uitate de la cei mai celebri inventatori ai lumii

Pianul electric. Walther Nernst. Walther Nernst a fost cunoscut pentru munca sa depusa in domeniul chimiei, inclusiv pentru a treia lege a termodinamicii, ceea ce i-a adus Premiul Nobel pentru Chimie in 1920. In 1930 s-a aliat cu doua companii, Bechstein si Siemens, pentru a crea ceva cu totul inedit, Neo-Bechstein-Flugel, primul pian electric. Nu avea placa de sunet si folosea coarde subtiri si ciocanele pentru a produce muzica. Pianul digital a venit intr-o vreme in are radioul era ceva nou, asa ca a fost incorporat cam in tot ce exista prin casa. Pianul avea un receptor radio si un mecanism de inregistrare tip player, iar cele trei componente puteau fi operate impreuna sau individual.

Pianul electric era mai ieftin decat un pian obisnuit, desi avea tehnologie destul de noua si inedita. Pianistii si publicul nu au apreciat insa inventia sa. Desi a fost scos rapid de pe piata si din cauza problemelor economice ale Bechstein, tehnologia sa se regaseste astazi in chitarele electrice si pick-up-urile electromagnetice. pub Papusa vorbitoare. Thomas Edison. Edison e un inventator foarte talentat, dar si un om de afaceri remarcabil. Spre deosebire de alti inventatori care se straduiau sa aiba cu ce trai de azi pe maine, Edison stia exact pe ce piata sa lanseze inventiile si s-a imbogatit foarte rapid. Fonograful lui Edison a rupt piata imediat, s-a vandut ca painea calda. Pentru ca nu era suficient doar un astfel de produs, el a vrut sa aduca fonograful in casa oricarui om. Asa ca a inventat papusa-fonograf. Papusile vorbitoare sunt creepy, simple, destul de plate. Chucky este doar un exemplu care ne-a inghetat sangele in vene de cate ori am vazut filmul. Chiar si papusile cu baterii care vorbesc incep sa fie foarte infricosatoare cand se termina bateriile si incep sa vorbeasca din nimic cu voce stinsa si groasa, ca a unui demon. Asa ca inchipuiti-va doar cat de creepy poate fi o papusa de 120 de ani care vorbeste de nu mai poate sa se opreasca. Sa fim sinceri, nu chiar toate papusile lui Edison sunau ca si cum ar vorbi cineva de pe Lumea de Dincolo.

Cu cativa ani in urma, o inregistrare a unei benzi magnetice de la o papusa de 123 de ani a fost descoperita in conditii bune de functionare. Fiecare inregistrare era unica. Deoarece nu exista o metoda de a replica sunetul la infinit, Edison a angajat o femeie ca sa recite Twinkle, Twinkle, Little Star pentru fiecare inregistrare ce mergea in mecanismul papusii-fonograf. Desi s-a straduit mult sa le promoveze, papusile sale au fost un esec si s-au vandut doar cateva saptamani in 1890 dupa care au disparut subit de pe piata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu