La ce sa fim atenti cand vrem sa cumparam televizoare ieftine, dar de calitate?

Odata cu venirea toamnei, vremea se strica, ploile revin, plimbarile placute prin parcuri sunt doar o amintire iar sarcinile de la serviciu sunt tot mai multe. Pentru a pastra totusi distractia acolo unde ii e locul nu aveti nevoie de prea multe lucruri, un televizor fiindu-va suficient sa readuceti zambetul pe buze pana si celor mai pesimisti membri ai familiei. Ofertele de televizoare ieftine abunda in aceasta perioada asa ca aveti de unde alege daca vechiul televizor nu prea mai functioneaza asa cum trebuie.

Puteti sa luati un televizor LED sau LCD, un SmartTv sau un televizor 3D, indiferent de alegere veti privi culorile toamnei intr-o alta cheie alaturi de serialele sau emisiunile preferate. Alegerea este dificila avand in vedere ca exista enorm de multe modele, cu diagonale diferite si rezolutii destul de bune, calitati si accesorii care nu merita trecute cu vederea. Inainte sa va aruncati sa cumparati primele televizoare ieftine pe care le intalniti online sau offline ar fi bine sa asterneti pe hartie cateva criterii in functie de care sa alegeti. Primul ar fi pretul. El este dictat de diagonala, tehnologia incorporata, functii suplimentare, rezolutie si modul in care reactioneaza sistemul la input, generatia din care face parte. Televizoarele mai ieftine nu au asa de multe functii, dar pot consuma mai putin si pot avea rezolutii mai bune decat televizoarele cu foarte multe extra. Al doilea criteriu ar fi rezolutia. Aici depinde ce fel de camere aveti, cat de mari si ce fel de marime a televizorului preferati, insa majoritatea televizoarelor sunt HD, asa ca imaginea va fi buna. Exista totusi mai multe standarde care diferentiaza televizoare ieftine de cele mai scumpe si maresc pretul, evident. Cel mai nou este standardul Ultra HD 4k, cu rezolutii de 3840x2160, special creat pentru ecranele mari, urmat de HD 1080p, full HD in termeni tehnici, cu rezolutii de 1920x1080, HD1080i, adica HD Ready, unde rezolutia e identica cu cea de dinainte, numai ca imaginea e afisata prin interpolare.

Urmeaza standardele HD 720p si 480p, care au rezolutii mai micute, dar la fel de bune ca si precedentele. Standardul care apare la televizoarele mai ieftine este cel 480i sau SD, cu rezolutii 640x480 sau 854x480, tot cu imagini afisate prin interpolare. Nu in ultimul rand, trebuie sa va documentati despre tehnologia ecranului, care poate fi LCD, LCD-LED backlight, OLED sau plasma-cele mai bune sunt cele LCD si LCD-LED backlight, care rezista si mai mult timp si consuma foarte putin. Alte criterii de alegere a televizorului ar fi daca are sau nu 3D, daca are player multimedia si ce fel de conectivitate ofera.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu