Un apartament inchiriat, mai bun decat o locuinta cumparata?

Sa stai in casa ta este un vis la care multi ravnesc ani buni. Altii, poate mai comozi sau fara pretentii, prefera sa stea in chirie o perioada mai mare, pana au o oarecare stabilitate financiara ca sa poata face pasul cel mare spre cumpararea unei locuinte cu cel putin doua camere. Avantajele statului in chirie in apartamente noi cu 2 camere de inchiriat in Bucuresti zona Fundeni – Colentina sunt mai multe. In primul rand, intri intr-o casa gata mobilata, cu toate utilitatile, curata, nu trebuie sa te ingrijesti de finisaje sau alte reparatii, platesti doar chiria si eventual utilitatile, ce ai consumat.

In al doilea rand, chiria nu presupune plata de impozite, taxe, alergatura, acte depuse pe la diverse institutii, asigurarea obligatorie a locuintei. Cu toate astea, a fi chirias este mai rau decat sa iti cumperi un apartament si asta pentru ca poti sa fii oricand dat afara din chirie dupa bunul plac al proprietarului, chiria se poate mari ori de cate ori vrea proprietarul, iar eventualele pagube facute in locuinta sunt suportate tot de chirias. De cealalta parte, mutarea intr-un apartament cumparat presupune investitii mult mai mari decat in cazul unui apartament de inchiriat, exista multe acte care trebuie intocmite in timp util, alergatura mai multa, dar la final este casa ta si nimeni nu te poate da afara din ea. Ca si in cazul inchirierii de Apartamente noi cu 2 camere de inchiriat in Bucuresti zona Fundeni – Colentina avantajele cumpararii de apartamente constau in calitatea buna a finisajelor, dotarile complete, inclusiv centrala si izolatie termica, interiorul ingrijit si placat cu gresie si faianta, ferestre termopan rezistente la intemperii si socuri seismice. De asemenea, apartamentul cumparat este o investitie de viitor, pe termen lung, putand fi inchiriat la nevoie sau valorificat dupa bunul plac, transformat in sediu social pentru o anumita afacere.

In orice perioada, mai ales in cea de criza, este adevarat ca toata lumea prefera o chirie, care e mai scumpa, dar mai sigura, decat un apartament pentru care se platesc taxe si impozite si intretinere mai mare. Cine gandeste in viitor si pune in ecuatie si familia, isi va da seama imediat ca e mai util sa stai in propria casa cumparata decat sa te muti din chirie in chirie. Totul depinde de ce idei are fiecare si cum vrea sa isi puna in aplicare planurile de organizare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu