Lucruri pe care ar trebui sa le stii despre biohacking

Aplicarea biohacking-ului asupra corpurilor nu inseamna intotdeauna sa te apuci de taiat si de modificat pe unde poti. Drogurile pot ajuta creierul sa se concentreze mai bine, sa gandeasca mai rapid, sa proceseze informatiile intr-un ritm alert, eficient. Se combina medicamente nootrope, droguri, pentru a obtine anumite efecte, iar miscarea deja testuta in jurula acestei idei e deja planetara.

Unii merg pana la extrem si dau pe gat cocktail-uri cu pana la 40 de pastile diferite si asta zilnic. Cu ce se incepe? Cu cafeina si L-teanina gasita in cafea si ceai, dar se continua premium cu Ritalina, Adderall, modafinil. Din punct de vedere tehnic nici nu sunt nootrope insa baza este aceeasi: alterarea chimiei creierului pentru a ne face mai productivi. Nootropele au inceput sa fie folosite inca din 1964, cand un cocktail numit piracetam facea furori. Creat de romanul Corneliu Giurgea, psiholog si chimist foarte destept, medicamentul si prescrierea lui a pus bazele nootropicele de astazi. Potrivit lui, piracetamul putea ajuta studentii sa invete mai repede si mai bine, ii ajuta sa proceseze informatia mai rapid, si crestea activitatea dintre cele doua emisfere cerebrale, fiind fara reactii adverse, nu era toxic si nici nu crea dependenta.

Modafinil este folosit in fortele aeriene pentru a tine treji pilotii pentru zboruri lungi-trateaza narcolepsia si e sigur. Steve Kurtz si unitatea biologica de contramasuri. Daca va ganditi ca se poate intampla ceva foarte urat de fiecare data cand se incearca schimbarea ADN, FBI este in asentimentul vostru. Din 2006 are un departament care se ocupa de cazurile care duc la manifestari neobisnuite dupa schimbari genetice. Biohacking-ul si bioterorismul sunt tintele principale ale departamentului, mai ales ca in ultimii ani teroristii au dus ideile lor bolnave la alt nivel. Principala preocupare a agentilor din aceasta divizie tine de impiedicarea celor care au acces la laboratoare si substante nocive sa faca anumite experimente care ar putea sa atace siguranta oamenilor din jur. Specialistii in biosecuritate sunt peste tot asa ca oricine se poate ralia unei miscari mai putin placute si cu scopuri nu tocmai cuminti, asa ca americanii iau orice semnal primit din teren foarte in serios si fac arestari pe capete. Se incurajeaza stiinta cetateneasca, experimentele, insa toata lumea din departament se asigura ca urmatoarea gripa si pandemie nu e un accident.

Bioterorismul insa e mai greu de prevenit. Steve Kurtz este profesor de arta la SUNY Buffalo. In 2004, el si sotia sa se pregateau de un vernisaj la un muzeu de arta contemporana, unde aveau si ei lucrari. Sotia a lesinat instant din cauza unei inimi care cedase, iar cand sotul a chemat Salvarea, paramedicii au observat substantele care erau baza vopselei pentru picturi. Sotul a fost arestat pentru tentativa de terorism din cauza substantelor, iar sotia a fost dusa la urgenta pentru analize si ingrijire medicala de specialitate. Casa si toate lucrurile lui Kurtz au fost rascolite de cei de la bioterorism, iar el a fost condamnat in vreme ce sotia a decedat. Chiar si pisica familiei a fost confiscata pentru ca putea sa poarte virusi sau substante letale. Dupa ce a fost eliberat, pisica a fost readusa acasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu