Cele mai bune surse de informare in reportajul radio

Reportajele pentru radio sunt foarte greu de facut. Pe langa faptul ca trebuie sa te documentezi foarte bine, din mai multe surse, reportajul radio mai ales atunci cand vorbim despre radio Alba Iulia Live - trebuie sa fie scurt si la obiect pentru ca el nu are atuurul celui de tv, care poate sa atraga prin imagini.

Astfel ca atunci cand dorim sa dam o stire pe post la radio Alba Iulia live, trebuie sa incepem prin a vorbi cu martorii oculari. Astfel ca - ajuns la locul unde s-a produs evenimentul, reporterul trebuie sa discute in primul rand cu martorii. in discutia cu acestia un rol important il au flerul reporterului si capacitatea sa de a evalua oamenii.Organizatorii – pot da cele mai sigure informatii in cazul evenimentelor anuntate. Discutia trebuie purtata cu persoana cea mai autorizata sa dea lamuriri in problema care ne intereseaza.

Autoritatile reprezinta si ele o sursa de informare sau de documentare foarte bine pus la punct, desigur sa avem cu cine sa vorbim. Si pe de alta parte avem si protagonistii care iti pot da informatii de prima mana. Trebuie sa fii atent la informatiile pe care le ceri. Jurnalistii aflati la fata locului reprezinta si ei surse bune de la care putem lua informatii. Este posibil ca alti colegi de presa sa fi ajuns inaintea ta la locul evenimentului, sa aiba surse mai bune sau sa fie specializati in domeniul respectiv. Trebuie insa sa-i cunosti destul de bine incat sa ai incredere ca au inteles exact despre ce este vorba, ca sursele lor sunt credibile si ca nu au niciun motiv sa distorsioneze informatia.

Si daca nu ai suficiente informatii pentru a face un reportaj de calitate atunci poti sa te informezi si de specialisti, caci in multe situatii reporterul are nevoie de ajutorul specialistilor, care sa dea anumite explicatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu