Psihoterapia, o necesitate a zilelor noastre

Multi oameni inteleg gresit ce inseamna sa fii in psihoterapie. Din cauza acestei neintelegeri, ei devin tematori, precauti si ezita sa caute ajutor de la un terapeut grijuliu atunci cand este exact ceea ce au nevoie. Este pacat pentru cei care au nevoie de un ajutor sincer, sa le fie frica sa apeleze la un specialist. Vestea buna este ca exista atat de multe motive si efecte pozitive pentru a alege si a intra in sedinte de terapie in zilele noastre.

Trebuie sa va cunoasteti mai bine: Suna ca si cum ar sti totul, dar acest lucru este valabil pentru multi psihoterapeuti din mai multe motive. Pana cand veti intelege impactul pe care credintele si actiunile le-au avut asupra dumneavoastra si oamenii din viata dumneavoastra, nu veti avea absolut nicio idee ca ceea ce se spune si se face in ani de zile poate crea multe dintre dificultatile cu care va confruntati in prezent. La inceput e greu, dupa devine mai usor si apoi devine mult mai bine: Nimic de valoare nu vine usor sau in mod automat! Acelasi lucru este valabil si pentru schimbarile pozitive din viata dumneavoastra. Dobandirea unor noi competente si idei necesita timp, efort si dorinta de a reconsidera daca vechile moduri sunt mai putin eficiente in a face lucrurile mai bine. Toata lumea are nevoie de sprijin si acesta nu este un semn de slabiciune: Intrebarea nu este daca aveti nevoie de suport, ci cat de mult si in ce forma. Este minunat ca familia si prietenii sa contribuie la bunastarea dumneavoastra si sa arate preocuparea lor, oferindu-va opiniile bine intentionate si sfaturi benefice. Selectati un psihoterapeut bun care credeti ca e potrivit pentru dumneavoastra.

In timp ce acest lucru este intr-adevar important, este de multe ori mai bine de a gasi un profesionist calificat, cu o abordare obiectiva pentru a va ajuta sa inlaturati confuzia si sa rezolvati provocarile cu care va confruntati. Va veti simti foarte bine si va veti descurca mai bine in multe dintre situatii, iar aceasta va fi propria recompensa. Cu cat mai repede veti lua telefonul pentru a gasi un terapeut cu atat mai bine va veti simti o data ce ati facut-o. Nu veti stii ce experienta puteati pierde pana nu ati fost in ea. Psihoterapeutii calificati sunt ca florile: Ei vin in multe soiuri, forme si marimi. Cheia pentru gasirea unui terapeut este intelegerea faptului ca sunteti in cautarea unuia care se potriveste corect cu nevoile dumneavoastra. Puteti cauta online terapeuti din zona dumneavoastra si puteti cititi profilurile lor. Apoi accesati site-urile lor pentru a vedea ce se spune despre orientarea practica a acestora. Alegeti mai multi terapeuti cu care puteti interactiona si contacta. Intrebati daca acestia ofera o consultare telefonica gratuita si incepeti prin contactarea celor care ofera un exemplu. Alegeti cele mai bune sedinte.

Cum se poate obtine cel mai bun tratament? Incredeti-va in instinctele proprii atunci cand alegeti un terapeut. Nu exista niciun substitut pentru a vorbi cu cineva direct. Asculta sunetul vocii lor si modul in care se exprima cu dumneavoastra. Increderea in intuitia proprie atunci cand alegeti terapeutul. In timp ce nu orice terapeut este cel potrivit pentru dumneavoastra, cu un pic de rabdare si de explorare, puteti gasi un terapeut competent ce ofera grija ca va poate ajuta sa va intelegeti mai bine si sa invatati metode mai eficiente de a face fata situatiilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu