Folosirea curmalelor ca un substitut pentru zahar

Cel mai avantajos lucru in ceea ce priveste consumul curmalelor in dieta este faptul ca sunt versatile. Puteti sa le folositi in stare solida, ca un piure gros sau sub forma lichida si le puteti consuma mai mult sau mai putin, in functie de gusturile proprii.

Inainte de a le consuma ca atare sau gatite in diferite retete, intotdeauna asigurati-va ca au semintele scoase. Aici putem recomanda produsul pe baza de curmale fara samburi, 250g de la http://www.cufarulnaturii.ro. Este foarte usor de mancat si pentru ca fructele sunt uscate in interior, nu exista nicio problema in ceea ce priveste termenul lor de consum si pastrarea in conditii propice. Deoarece partea din exterior tinde sa se intareasca, in special in zonele cu clima rece, un sfat util este sa se inmoaie timp de cateva minute in apa calda suficient cat sa le acopere complet.

Acest lucru nu este obligatoriu pentru toate retetele. Pentru a le utiliza in prepararea cerealelor calde (fulgi de ovaz, de exemplu), pur si simplu puneti intr-un recipient curmalele fara samburi in ovazul gatit si amestecati-le pana veti incepe sa vedeti curmalele faramitandu-se. Vor fi unele fructe care nu se vor rupe complet, dar unele persoane prefera acest lucru, deoarece adauga o textura diferita cerealelor si se servesc precum o surpriza dulce in fiecare reteta. Pentru a le gati ca indulcitor in retetele de copt doar inmuiati curmalele si amestecati-le impreuna intr-un procesor pana se omogenizeaza si devin cremoase. Puteti inlocui cu acest amestec siropurile dulci, nectarul sau mierea, care pot fi scumpe de cumparat de la magazinul alimentar.

Curmalele pot fi folosite fara probleme la gatit, deoarece acestea ofera o putere de indulcire usoara. De asemenea, ele nu au un gust distinct, spre deosebire de majoritatea celorlalti indulcitori naturali.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu