Baloanele cu heliu, mai bune si mai flexibile decat cele cu aer

Usor de folosit in foarte multe aplicatii, colorate si foarte indragite si de adulti, si de copii, baloanele au devenit foarte populare inca de la inventarea lor. La nunta, botez, petreceri tematice sau chiar la deschiderea unor magazine, baloanele sunt mai mult decat convenabile de utilizat si din punctul de vedere al pretului, dar si din cel al flexibilitatii lor.

Baloanele pot fi personalizate, se pot umfla cu aer sau cu heliu si pot fi confectionate din latex sau chiar folie metalizata. Avantajul baloane cu heliu este ca acestea plutesc, sunt ecologice si biodegradabile, sunt usor de aranjat pe post de decoratiuni, pot fi imprimate cu mesaje sau fotografii, rezista si plutesc chiar si doua-trei saptamani, nu se sparg usor si au foarte multe intrebuintari. Totusi, baloane cu heliu sunt influentate de temperatura sau altitudine. De ce? Pentru ca heliul se dilata atunci cand e cald si se contracta cand e frig. Pentru ca balonul sa nu se sparga trebuie sa se introduca cat mai putin gaz atunci cand se face trecerea de la rece la cald - in caz contrar heliul se dilata si sunt foarte mari sanse ca balonul sa se sparga. Daca trecerea e de la cald la rece, atunci neaparat baloanele trebuie sa se umfle cu o cantitate mai mare de heliu. De multe ori s-a pus problema de ce nu e folosit hidrogenul pentru umflarea baloanelor si e folosit heliul, de vreme ce hidrogenul se gaseste din abundenta in natura si e cel mai usor element chimic.

Alte avantaje majore ale baloane cu heliu sunt date de siguranta mai mare, atat in privinta gazului, cat si in ceea ce priveste utilizarea lui in preajma oamenilor. Desi ambele gaze sunt mai usoare decat aerul, hidrogenul reactioneaza foarte urat cand vine in contact cu oxigenul, care e prezent in aer si in atmosfera. Efectul intalnirii hidrogenului si oxigenului poate fi catastrofal daca intervine orice sarcina electrica. Pe de alta parte, heliul este un gaz nobil care nu reactioneaza asa de puternic cu oxigenul. In decorarea anumitor incaperi sau pentru a face atmosfera mai primitoare la petrecerile pentru copii sau la nunti, baloane cu heliu sunt folosite foarte creativ pentru a construi chiar si sculpturi din baloane. Poate fi vorba de simple arcuri sau chiar bolti de baloane, insa sculpturile pot deveni si mai ambitioase.

Pentru decorarea meselor sunt folosite tot baloanele cu heliu, mai ales la evenimentele importante din viata cuplului sau copilului. De obicei, se fac buchete din baloane, de regula trei sau cinci baloane, insa exista si posibilitatea crearii unui curcubeu din diferite baloane, de diferite marimi si cromatica variata, de care se atarna greutati pentru a impiedica „zborul” mai devreme decat e necesar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu