Atractii turistice bizare si misterioase ascunse pe tot mapamondul

Masinaria ciudata a lui Franz Gsellmann, Austria. Aruncata undeva intr-un hambar din Austria, Masina Lumii poate fi cel mai ciudat si odios proiect din istoria omenirii. O colectie colorata de roti, gadgeturi si spite, a fost construita de Franz Gsellmann timp de 20 de ani pentru motive pe care nimeni nu le poate descifra. In 1958, barbatul, fiul unui fermier sarac fara cunostinte de mecanica, a vazut o reprezentare la scara a unui model de atom la o expozitie in Bruxelles. Fascinat de acest model, l-a cumparat, s-a intors cu el in Austria, a aruncat totul din hambar, si a plasat modelul in centru incaperii.

Apoi s-a apucat de construit. In 20 de ani, el a construit o intreaga masinarie in jurul atomului formata din rotite, spite, ceasuri, parti mecanice de la masini, fluiere, un xilofon, clopotei si ce a mai gasit prin preajma sa. A tinut totul secret pana sa termine lucrarea grandioasa, apoi, cand sa explice tuturor ce era cu masinaria, a murit pe neasteptate. O interpretare mai poetica poate trimite la o lucrare care exprima starea sufletului uman dintr-o anumita perioda. Nimeni nu stie exact ce e cu masinaria ciudata. Bulele mortale ale lacului Abraham, Canada. Aparut dupa interventia umana in 1970, lacul Abraham din Canada nu prea suna ca un loc unde sa-ti doresti sa mergi. Insa daca mergeti acolo iarna, veti da piept cu cel mai cool si mai mortal fenomen natural din America. Sub stratul gros de gheata, bule inflamabile cu metan se lovesc puternic de gheata, parca asteptand pe cineva sa vina cu o bricheta si sa le dea foc.

Cauzate de bacteriile care se hranesc cu resturi de plante si animale moarte, bulele de metan se ridica la suprafata fara sa le vezi. Insa iarna se transforma in niste saci de gaz care atarna pe unde pot sub gheata groasa. Rezultatul uimitor consta in niste turnuri de bule cu metan care pot fi vazute foarte bine daca te afli chiar deasupra lor. Asa a ajuns lacul Abraham sa fie vizitat de fotografi din intreaga lume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu