Despre imprimante si consumabilele lor

Imprimantele pe care le putem achizitiona pot fi clasificate in 3 categorii: imprimante cu jet de cerneala, imprimante laser si imprimante complete (multifunctionale). Oricat de performanta ar fi o imprimanta, intotdeauna va avea nevoie de ceva pentru a functiona la parametrii optimi: cerneala! Cerneala este in mod normal stocata intr-o componenta numita cartus, special conceput pentru fiecare tip de imprimanta disponibil pe piata. Fiecare imprimanta are specificatiile ei si automat pentru fiecare model de imprimanta exista si un model de cartus sau toner.

Cartusul este o componenta detasabila a imprimantei fara de care aceasta nu poate functiona. Atunci cand se achizitioneaza o imprimanta, primim o data cu ea si un cartus OEM (Original Equipment Manufacturer). In traducere, orice imprimanta este insotita de un cartus compatibil original. Cand cartusul s-a consumat, automat imprimanta nu mai functioneaza. Este acel moment in care trebuie sa se achizitioneze un nou sau sa se faca reumplerea cartusului existent. In primul caz, achizitionand un produs original stim cu siguranta ca imprimanta va functiona la aceeasi parametrii de calitate a printingului ca si in momentul achizitiei. Fiecare cartus pentru imprimanta contine unul sau mai multe rezervoare si in functie de model acestea pot contine contacte sau un chip electronic care comunica cu functiile imprimantei. In general o imprimanta este alcatuita din doua tipuri de cartuse: unul negru si altul color, conceput la randul sau dintr-o serie de culori. In cartusele color cele mai uzuale culori sunt rosu, verde si albastru prin combinatie se poate obtine o gama mult mai variata de culori.

Sfaturi pentru cei care au o imprimanta laser: evitati pe cat posibil expunerea cartusului la lumina/aer – exista riscul sa-l deteriorati iremediabil – folia de pe cilindrul de scriere este fotosensibila si se voaleaza precum un film foto; atunci cand este nevoie sa umblati la cartusul imprimantei manipulati-l cu mare grija pentru a evita zgarierea cilindrul de scriere; nu scoateti cartusul din imprimanta decat in momentul in care mergeti cu el la incarcat – dupa ce il scoateti din imprimanta bagati-l imediat intr-o punga inchisa la culoare (eventual pastrati pungile negre originale in care vin cartusele ambalate);evitati sa atingeti cilindrul de scriere cu mana sau alte obiecte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu