Destinatii de top pe litoral

Atunci cand vine vorba despre vacanta de vara nu mai incape nicio indoiala ca majoritatea romanilor opteaza pentru destinatii turistice de pe litoral. Fie ca vorbim despre litoralul romanesc, sau despre statiunile litorale din Bulgaria, Grecia sau Turcia - preferatele romanilor (nu neaparat in aceasta ordine), un numar tot mai mare de turisti le prefera, fie pentru ture de week-end, fie pentru sejururi de 7-10 zile sau uneori chiar mai lungi.

Daca vobim despre destinatii preferate de catre tineri, in topul punctelor de interes se afla statiunile romanesti Mamaia, Eforie Nord si Vama Veche. De asemenea, pentru litoral 2014 un numar foarte mare de tineri romani a optat pentru statiunile bulgaresti Sunny Beach sau Nisipurile de Aur, dar cu precadere pentru prima dintre acestea, o locatie de top in Bulgaria in ceea ce priveste posibilitatile de distractie si agrement. Cat despre Grecia, aceasta atrage tinerii cu statiunile sale Mykonos sau Creta, dar si cu mai exclusivistul Santorini, destinatia de top din Grecia, care reuseste sa fie in acelasi timp o oaza de liniste si romantism dar si un centru al high life-ului. La polul opus, pentru familii cu copii sau pentru persoane mai in varsta, o vacanta pe litoralul romanesc poate insemna cateva zile fie la Eforie Nord sau Eforie Sud sau in statiunile din sudul litoralului, cu precadere Neptun, Jupiter sau Venus. In Bulgaria, ideale pentru vacante mai linistite sunt Albena, dar si Nisipurile de Aur, unde pachete foarte interesante pentru vacanrta 2014 ofera paradistours.ro.

Pe de alta parte, Grecia poate oferi o multitudine de variante pentru vacante in familie. Practic, orice insula sau oras de coasta din Grecia are cel putin o zona favorita pentru vacante de familie – poate fi vorba despre peisaje si zone romantice pentru vacante in doi, poate fi vorba despre resorturi child friendly pentru familii cu copii, sau despre satucuri inca „virgine” pentru cei care prefera linistea si plajele departe de aglomeratie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu