Schimba-ti dieta pentru a fi in forma – topul super - alimentelor care te ajuta sa slabesti

Curentul super-food este deja arhicunoscut peste ocean, iar pe masura ce romanii incep sa constientizeze importanta unui program alimentar adecvat, combinat cu un program de fittness eficient, superalimentele isi fac loc in farfuriile romanilor. Sarmalele si mancarurile traditionale pline de calorii sunt inlocuite de catre alimente sanatoase, care intaresc sistemul osos si vederea, prevenind instalarea bolilor cronice precum diabetul ori hipertensiunea.

Super-alimentele te mentin in forma si sustin munca asidua depusa la orele de fitness pentru a scapa de colacei. Acestea iti ofera aportul necesar de proteine, minerale si vitamine, fiind sarace in acizi grasi daunatori sanatatii.
Afla care sunt aceste super-alimente si cum sa le incluzi in dieta ta pentru a beneficia de proprietatile acestora si a ramane in forma.
Fructe proaspete pentru gustarile dintre mese
Avocado te ajuta sa dai jos burtica, chiar daca este plin de acizi grasi. Insa acizii grasi continuti de acest fruct din categoria super-alimentelor sunt acizi grasi monosaturati, benefici pentru organism. O jumatate de avocado proaspat te ajuta sa fii plina de energie si topeste colaceii. Sursa importanta de fibre si proteine, avocado este unul dintre ingredientele perfecte pentru un smoothie echilibrat si sanatos.
Coacazele sunt cu adevarat un super-aliment: pline de antioxidanti si fibre, te ajuta sa slabesti, sa te simti bine in pielea ta si incetinesc procesul de imbatranire. Aportul de vitamine este de asemenea considerabil, consumul de coacaze fiind vizibil nu doar pe cantar, ci si la nivelul pielii si al parului, care vor fi mai sanatoase. Alte fructe pe care le poti arunca intr-un smoothie post-fitness sunt capsunile, fructele de padure si zmeura, care iti aduc aceleasi beneficii.
Perele sunt unul dintre super-alimentele surpriza. Banalele pere sunt bombe de fibre si vitamine care te ajuta sa slabesti. Studiile efectuate asupra consumului de pere au aratat ca femeile care consuma trei pere pe zi slabesc mai repede decat cele a caror dieta nu include pere. Trebuie sa stii ca majoritatea substantelor nutritive se gasesc in coaja perelor, asadar nu le curata, ci spala-le bine inainte de a le manca.
Grapefruitul este unul dintre fructele care iti aduc un aport important de antioxidanti si vitamine si te ajuta sa slabesti. O jumatate de grepfruit consumata inaintea celor trei mese principale te ajuta sa scazi in greutate si reduce pofta de mancare. Fiindca grepfruitul are un continut ridicat de apa, mai precis 90%, este gustarea perfecta dupa o ora de fitness intens, deoarece te rehidrateaza si iti reface resursele de proteine, apa si vitamine. Portocalele au aceleasi efecte asupra organismului, fiind de asemenea pline de apa si vitamina C.
Bananele te ajuta sa slabesti si te mentin in forma datorita aportului mare de vitamine. Nu te teme sa alegi banane verzi, deoarece acestea sunt chiar mai eficiente decat cele coapte perfect.

Lactatele degrasate
Lactatele au un efect benefic asupra siluetei, atat timp cat sunt degresate. Branza degresata si laptele sarac in grasimi pot accentua arderea grasimilor si te pot ajuta sa slabesti. Cauta mentiunea “bio” sau “vaci hranite cu iarba” pe etichetele lactatelor pe care le cumperi pentru a fi sigura ca nu sunt contrafacute ori pline de grasimi.
Aportul de calciu este foarte important atunci cand ai un program de fitness deoarece intareste sistemul osos si te protejeaza de fracturi. Daca nu poti sa mananci lactate ca atare, adauga-le la smoothie impreuna cu alte ingrediente si consuma-le la micul dejun sau la cina.

Cerealele, cel mai bun prieten al siluetei
Fasolea neagra este un aliat important al orelor de fitness pentru ca iti ofera energia necesara intregii zile si nu contine grasimi care te pot ingrasa. O alta varietate de fasole, cea rosie, are aceleasi proprietati benefice pentru organism.
Cerealele integrale, in special ovazul, sunt adevarate super-alimente care aduc un aport important de fibre si ajuta la arderea caloriilor, deoarece intensifica metabolismul. In combinatie cu iaurtul degresat si cateva bucati de fructe proaspete, cerealele integrale sunt gustarea ideala de dupa ora de fitness sau o varianta constitenta de mic dejun sanatos.
Orezul brun este unul dintre super-alimentele care te ajuta sa slabesti mancand. Este plin de fibre si carbohidrati care iti intensifica metabolismul si te ajuta sa pierzi greutatea suplimentara.
Super-alimente sub acoperire

Somonul este unul dintre alimentele indicate atunci cand urmezi un program de fitness, deoarece este o sursa de proteine si acizi Omega 3 si 6 care nu trebuie sa ii lipseasca organismului. Consumul de somon proaspat imbunatateste calitatea firelor de par si alunga depresia, fiind indicat in anotimuprile de trecere – primavara si toamna – cand multi oameni resimt efectele asteniei. O portie de somon iti va oferi energia necesara intregii zile si nu va influenta acul cantarului in defavoarea ta.
Broccoli previne cancerul daca este consumat in mod regulat, desi acest lucru nu este inca dovedit stiintific. Dar continutul de fibre din broccoli este deja binecunoscut nutritionistilor si antrenorilor de fitness, care il recomanda ca aliment sanatos. Plin de vitamine, broccoli te ajuta sa iti mentii greutatea si sa slabesti. Include-l in dieta ta si nu vei regreta.

Vinul este un alt aliment-minune ale carui efecte nu sunt pe deplin recunoscute. Consumul excesiv de alcool dauneaza sanatatii si greutatii, insa o jumatate de pahar de vin pe zi are capacitatea de a te ajuta sa dai jos kilogramele in plus. Asta deoarece coaja strugurilor contine un puternic antioxidant care te ajuta sa ai un metabolism eficient.

Nucile te pot ajuta sa slabesti, chiar daca sunt pline de grasimi. Migdalele in special te pot ajuta sa dai jos burtica. Un studiu a dovedit capacitatile acestui super-aliment: un grup de studiu a fost impartit in doua categorii. Jumatate dintre persoane au consumat migdale intre mesele principale, iar cealalta jumatate a consumat alte gustari, sarace in acizi grasi “buni”. Cei din grupul care a consumat migdale au slabit, in timp ce restul persoanelor si-au mentinut greutatea sau s-au ingrasat.
Ceaiul verde este un super-aliment care te ajuta sa ai o talie de viespe si sa fii mereu in forma. Antioxidantii continuti de ceaiul verde intensifica metabolismul si impiedica depunerea grasimilor. In comparatie cu alte bauturi, ceaiul verde te rehidrateaza in mod eficient, fiind indicat in timpul si dupa sedintele de fitness.

Ciocolata neagra te ajuta sa slabesti si reduce pofta de mancare, precum si pofta pentru diverse gustari, care pot sabota eforturile tale de la sala. Continutul mare de cacao are efect benefic asupra metabolismului si incetineste digestia, ajandu-te sa pierzi kilograme. Este important sa nu trisezi in ce priveste ciocolata – un patratel de ciocolata cu lapte poate avea efecte devastatoare pentru silueta ta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu