Despre istoria brandului Alpine

Marca Alpine a fost fondata in anii 1950 si a castigat recunoastere in randul entuziastilor datorita modelelor A110 si Berlinette. Compania a intrat la mijlocul anilor '60 intr-un parteneriat cu Renault, automobilele sport Alpine fiind distribuite de atunci in reteaua de dealeri a grupului francez. Renault a preluat participatia majoritara la producatorul de masini sport la inceputul anilor 1970. Productia modelelor Alpine a fost suspendata in anii 1990.

Despre fondatorul Alpine

Jean Redele este fondatorul brandului Alpine. Acesta a absolvit Scoala de Studii Superioare din Paris si era, pe atunci, cel mai tanar dealer Renault din Franta. Marea sa pasiune erau raliurile. In propriul sau garaj din localitatea Dieppe, francezul Jean Redele a pregatit un Renault 4CV cu care a luat startul in mai multe raliuri si a castigat celebra cursa de la Mille Miglia de trei ori consecutiv, in perioada 1951-1953.

Jean Redele a ales numele Alpine pentru brandul sau deoarece acest adjectiv a reprezentat pentru el placerea de a conduce pe drumuri de munte. El a spus ca s-a simtit cel mai bine cand a pilotat Renault 4CV prin Alpi. Acesta a dorit ca si clientii sai sa descopere acest sens al controlului la volanul masinii pe care a vrut sa o construiasca. "Alpine este un nume care suna bine si, in plus, este si un simbol", avea sa declare mai tarziu fondatorul Redele.

In anul 1953 Jean Redele a avut parte de o noua provocare care i-a fost oferita de Coupe des Alpes, unul dintre cele mai reprezentative raliuri ale vremii, cunoscut pe plan international ca Alpine Rally. Deloc surprinzator, Redele a castigat si aceasta competitie, iar in 1954 a fondat Societe Anonyme des Automobiles Alpine, companie care avea sa fie cunoscuta, ulterior, mai simplu drept Alpine.

Astazi, Alpine este un producator renumit de echipamente in-car audio, componente multimedia mobile si sisteme de navigatie in-car. Produsele Alpine au fost gandite astfel incat sa raspunda oricarei marci de masina, astfel ca, indiferent de marca masinii tale, poti beneficia de produsele Alpine, caracterizate printr-un excelent raport calitate-pret.

Echipamente si produse auto cu sigla Alpine

Cei care cunosc calitatea produselor Alpine, cunosc si gama larga de produse marca Alpine. Online, si nu numai, pot fi consultate numeroase modele de boxe Alpine, accesorii pentru TV si DVD auto, amplificatoare auto, CD / MP3 Playere, casti audio, monitoare auto, subwoofere auto, tweetere, camere video marsarier, cd playere audio, DVD-uri de bord, etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu