Femeile si cariera

Societatea in care traim astazi nu mai seamana deloc cu cea in care au crescut bunicile sau mamele noastre, in care femeile aveau menirea de a sta acasa pentru a-si dedica timpul cresterii copiilor ori organizarii treburilor gospodaresti. Astazi femeile isi doresc o cariera cat mai stralucita in detrimentul unei familii ori a unei vieti linistite, vor sa le fie recunoscute meritele in cadrul companiei in care lucreaza ori sa ocupe un post cat mai aproape de cel de conducere, daca nu chiar acesta.

Insa, pentru o cariera de succes, femeie zilelor noastre trebuie sa faca anumite compromisuri.

Primul, si poate cel mai intalnit in randurile femeilor care doresc sa realizeze ceva pe plan profesional, il reprezinta familia. Fie ca acestea detin o familie sau isi doresc intemeierea uneia, sansa de a-ti crea sau de a te ocupa de propria familie scade dramatic din momentul in care iti doresti sa-ti indeplinesti planurile profesionale. Cat despre nasterea unui copil, femeile corporatiste fug de aceasta responsabilitate, deoarece acesta ar presupune acordarea unei perioade de timp indelungate, ceea ce e practic imposibil unei persoane care e la inceput de drum pe plan profesional.

Un alt compromis pe care femeile il adopta pentru o carierea stralucita il reprezinta aspectul sanatatii. Datorita numarului ridicat de ore petrecute la birou, in fata calculatorului, calitatea vederii poate scadea, pot interveni migrenele, astfel calitatea sanatatii unei femei de cariera scazand. Nici termenele limita care sunt atat de presante nu sunt de neglijat, stresul punandu-si si el amprenta asupra carieristelor, acestea devenind tot mai incordate si mai anxioase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu