O vacanta linistita in Maramures

O vacanta linistita care sa aiba drept prioritate armonia naturii si unicitatea locului incepe cu Maramuresul. Sunt foarte multe articole si informatii despre aceasta zona si chiar despre potentialul turistic insa nimic nu ajuta mai mult decat experimentarea. Astfel, orice turist poate transforma oportunitatea vizitarii acestei regiuni intr-o poveste de neuitat, pe care o poate trai cu familia sau cu prietenii. Se gasesc numeroase oportunitati de cazare pensiuni Maramures, oportunitati care ne arata cum se traieste romaneste.

Obiceiurile si traditiile din aceasta zona imbogatesc atmosfera si aduc in atentie o lume mai frumoasa care ne defineste si ne aduce mandria in suflet.

Cand vine vorba de cautarea unei locatii pentru a petrece un concediu in inima tarii, Sapanta este un loc potrivit. Cum turistul cel mai multumit este cel informat o accesare in prealabil despre cazare Sapanta devine un barometru al alegerilor.

Faima acestei zone se datoreaza crucilor cu poeziile satirice, initiativa mesterului Stan Ioan Patras. Primul epitaf dateaza din anul 1935. Englezii au clasat acest cimitir ca fiind al patrulea cel mai cunoscut din lume. Treptat unele cruci au inceput sa fie inscriptionate pe ambele parti. Scenele pictate in basorelief ce reflecta un moment din viata decedatului sunt adevarate opere de arta. Puterea de a te incarca spiritual iti ofera si perspectiva in care credeau dacii: moartea este trecerea catre lumea in care il vei intalni pe Zamolxe. Dupa moartea lui Stan Patras, ucenicii sai au continuat traditia aducand in continuare buna dispozitie. Cimitirul este un loc de pelerinaj atat pentru turistii romani cat si pentru straini.

Acest loc insufletit din Sapanta face parte din patrimoniul nostru national. Cum inca mai pastreaza o traditie a reusit sa intre in circuitul turistic. Locurile frumoase, obiceiurile bine conservate si palinca de prune sunt premisele unei excursii reusite care contribuie la redescoperirea spiritului stramosesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu