Portile automate sunt foarte importante pentru orice sistem care se confrunta cu un volum mare de trafic, pentru ca operatiunile manuale in astfel de situatii, conduc la un nivel ridicat de ineficienta. Automatizarea portilor este un domeniu in plina desfasurare, care are o multime de promisiuni datorita cresterii in sistemele logistice, lucru care necesita timp rapid de raspuns. Astazi, procesul de automatizari porti combina ingineria mecanica traditionala cu cea electrica, electronica si cu dispozitivele de telecomunicatii.
Portile automate joaca un rol important intr-un sistem de volum mare de trafic, cum ar fi un depozitele unei firme. Managementul logisticii necesita fluxul constant si iesirea containerelor in cel mai rapid ritm posibil. Echipate cu un bun sistem de automatizare a portii, rata de trafic poate fi, astfel, optimizata la maximum.
Automatizarea portilor poate fi utilizata chiar si pentru functiile de non-business. La casele aflate pe suprafete intinse, este inutil sa angajezi un portar pentru operatiunile de deschidere a portii in fiecare zi. Utilizarea portilor automate, servesc in scopul dublu de securitate, precum si operatiunilor de deschidere a portii.
Tipuri de porti automate
Exista doua tipuri valabile de automatizare a portilor, respectiv porti electrice si porti hidraulice.
Portile electrice
Sistemul electric atrage alimentare de la retea, ceea ce face ca portile sa se deschida automat. Automatizarea poate fi programata la portile electrice prin utilizarea dispozitivelor manuale si emitatoarele radio. Portile electrice contin de obicei mai multe parti in miscare si pot fi sensibile la uzura. Prin urmare, aceste porti trebuie sa fie intretinute in mod corespunzator, la intervale regulate de timp.
Portile hidraulice
Asa cum este sugerat de nume, acest tip de automatizare a portilor este determinat de fluide hidraulice. Ele au de obicei un numar mai mic de piese in miscare decat cele electrice si sunt considerate a fi de durata mai lunga. Lichidele hidraulice utilizate in sistem trebuie sa fie monitorizate in mod constant. Daca fluidele nu sunt intretinute in mod corespunzator, este posbil ca portile sa nu functioneze eficient.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu