Alegerea materialului unei lenjerii de pat

Una dintre micile bucurii ale serii este sa te cuibaresti in patul de acasa intr-un asternut moale cu gandul la minunata odihna ce ti-o poate oferi. De aceea este foarte important pentru fiecare in parte sa stie ce lenjerie poate sa-si aleaga pentru a beneficia de proprietatile dorite.

Cea mai intalnita alegere in achizitionarea unei lenjerii de pat este bumbacul. Pe langa proprietatile termice foarte bune si pretul rezonabil, acest material este comod si confortabil, asigurand durabilitate tesaturii iar corpului caldura pe vreme de iarna si racoare in mediul cald. O alegere de lux in cumpararea unei lenjerii de pat este matasea naturala. Mai greu de intretinut si mai scumpa, aceasta ofera in schimb atingerea simturilor si merita pe deplin experimentarea folosirii ei. Inul este un alt material pretuit ce are calitatea de-a ne purta prin istoria antica, pe vremea cand acesta simboliza bogatia si puritatea. Ca si matasea este un material luxos intrucat fabricarea lui se face in cantitati mici si costuri mari. Atingerea lui moale are si proprietatea de a absoarbe cel putin 20% din cantitatea de apa, fiind un veritabil material pe timpul verii. La polul opus materialelor mentionate anterior este poliesterul a carui pret este cel mai scazut. Acesta este un material ce se intretine usor dar care din pacate nu lasa pielea sa respire. Este recomandata folosirea lui in amestec cu bumbacul. Aceste lenjerii de pat ofera rezistenta impotriva sifonarii si durabilitate in folosire.

Indiferent de alegerea fiecaruia in ceea ce priveste lenjeria de pat utilizata, dormitorul trebuie sa reprezinte oaza proprie de liniste si relaxare. Aici, decorul ambiental, clasic sau modern, trebuie sa ne intampine cu veselie si sa ne reprezinte personalitatea. Calitatea cea mai importanta a sanctuarului nostru este linistea ce ne-o poate oferi. Cand somnul e adanc si organismul nostru beneficiaza de aceasta pauza binemeritata numita odihna, ne putem declara multumiti de lenjeria noastra din dormitor care a contribuit la acest lucru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu