Masina de spalat – pret si costuri

Fiecare dintre noi trebuie sa aiba macar un criteriu de care sa tina cont atunci cand alege o masina de spalat rufe din multitudinea de oferte de pe piata. Un astfel de electrocasnic nu este de unica folosinta, nu il luam pentru un an, ci este practic o investitie pe termen lung, una care trebuie sa raspunda unei serii de cerinte. De obicei aspectele principale la care orice cumparator se uita sunt cele legate de pret (eventual un raport calitate-pret cat mai bun) si de cat de diverse sunt programele. Insa dincolo de problema pretului, care poate fi foarte rapid rezolvata caci piata abunda in oferte pentru toate buzunarele, ramane si problema costurilor.

Daca pretul este ceea ce platim o singura data, atunci cand achizitionam o masina de spalat rufe automata, costurile sunt toate cheltuielile pe care aceasta masina le implica in timp. Vorbim in primul rand de facturi la utilitati, vorbim apoi despre rezistenta in timp, despre cat de scumpa va fi o interventie sau inlocuirea unei piese la iesirea din garantie. Consumul de energie electrica al unei masini de spalat nu mai este demult o problema fara rezolvare, caci ofertele actuale pentru acest tip de electrocasnice includ produse mergand chiar si pana la clasa de eficienta energetica A++++ (variante inferioare fiind A, A+, A++ si A+++, insa exista si variantele B si C), aceasta fiind clasa cu consumul cel mai eficient de energie electrica si in consecinta cu factura cea mai scazuta la electricitate. Clasa de eficienta energetica este stabilita in conformitate cu normele europene si este in mod obligatoriu marcata pe produs.

Consumul de apa este si el un indicator pentru costurile pe care le implica o achizitie noua. Acesta reprezinta capacitatea de apa in litri pe care o foloseste masina la fiecare ciclu de spalare. Un electrocasnic cu un consum cat mai mic de apa reprezinta un plus pentru ca reduce factura lunara la apa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu