Cand este Black Friday 2015 si ce putem cumpara?

Reduceri sunt aproape in fiecare luna din an, atat online, cat si offline, insa nicio perioada nu este mai buna pentru facut cumparaturi cum e Black Friday, Vinerea Neagra in care toti retailerii se intrec in discounturi uriase, iar clientii se intrec in cumparaturi cat pentru un an. Istoria Black Friday la nivel mondial incepe, cum era si firesc, cu americanii, unde retailerii urmareau sa aiba vanzari record si au venit cu ideea unei zile in care sa aplice discounturi uriase la aproape orice articol de trebuinta prin gospodarie.

La inceput, Black Friday american pica exact dupa Thanksgiving, la 24 de ore de la aceasta sarbatoare, si asta pentru ca pe strazi si in magazine era haos general si politia se chinuia sa faca ordine. Din 2011, si Romania a intrat pe harta tarilor unde isteria Black Friday a dat roade. Daca la inceput romanii se intrebau cand este Black Friday ca sa stie exact cand sa vaneze reducerile, astazi deja se stie cu cateva luni inainte de eveniment, pentru ca toata lumea sa cumpere in tihna tot ce doreste. Primii care au aplicat conceptul Black Friday la noi au fost Emag si Flanco, dupa care, in ultimii patru ani am ajuns sa avem un numar de magazine participante de pana la 20 de ori mai mare anual, incluzandu-le si pe cele offline, si pe cele online.

La noi, Black Friday marcheaza incheputul reducerilor de iarna, inceputul lunii cadourilor. De cativa ani, nu prea se mai stie cand este Black Friday cu un an inainte, astfel ca data oficiala fixata anul acesta, 27 noiembrie 2015 Black Friday nu va fi respectata cu siguranta, cei mai multi comercianti mutand reducerile cu o saptamana mai devreme, in week-end-ul care incepe cu 20 noiembrie 2015. Reducerile se vor intinde pe tot week-end-ul, e posibil sa tina chiar si o saptamana pana pe 29 noiembrie 2015. Magazinele mai conservatoare vor ramane totusi la data de 27 noiembrie 2015, insa reducerile vor ramane la fel de mari, de la 10% pana la 90% sau chiar 95%, in functie de categoria de articole vizata. Asa ca acum stiti exact cand este Black Friday 2015, stiti si cam care vor fi discounturile, nu va ramane decat sa va ganditi la ce produse v-ar trebui si sa fiti cu ochii pe black-friday-romania.ro.

Veti putea cumpara orice, de la carti, electronice, electrocasnice, articole casa si gradina, haine, cosmetice, masini, motociclete, piese, asigurari, vacante, servicii hoteliere si in saloane infrumusetare, curatenie, reparatii. Totusi, cele mai cautate vor fi si anul acesta tot electronicele si electrocasnicele si produsele IT, hainele, dar si lucrurile pentru copilasi si cartile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu