Orice infectie se trateaza cu medicamente. Antibioticele sunt cele mai utilizate, acestea actionand rapid si eficient impotriva microbilor si virusilor. De obicei se iau pe o perioada scurta, au destule efecte adverse pentru a nu sta linistiti cand le luam si sunt destul de bine tolerate de organism. Si cum automedicatia este la ea acasa in tara noastra, bacteriile si virusii ajung sa capete rezistenta rapid la antibiotice, astfel ca tratamentele nu isi mai fac efectul asa cum trebuie.
Rezistenta la antibiotice se poate totusi preveni acum cu ajutorul unui material care omoara rapid microbii si bacteriile. Testele au fost efectuate pe una dintre cele mai periculoase bacterii, E.coli, aceasta disparand in proportie de 97% dupa 30 de secunde de la utilizarea materialului. Structura moleculara a materialului sub forma de lant ii permite sa penetreze si sa distruga foarte simplu membrana celulara a bacteriei, tulpinile rezistente la antibiotice fiind pastrate. Pe langa E.coli, materialul ataca si alte bacterii sau ciuperci ce rezista la tratamente, efectele sale fiind deosebit de bune, 99.9% din bacterii fiind distruse dupa doar doua minute. Bacteriile rezistente la antibiotice sunt inhibate din punct de vedere al dezvoltarii, nu vor mai putea sa ne distruga organismul cum doresc. Specialistii au gasit formula perfecta de a omori bacterii dupa ce au aplicat niste idei si proceduri din chimia computationala. Sarcina materialului este pozitiva, se poate utiliza fara probleme, celulele rosii din sange nu sunt distruse, ci doar bacteriile incarcate negativ. Materialul este de altfel cea mai buna varianta la triclosan, pe care-l gasim in sapun, paste de dinti. De ce triclosan? El este cel raspunzator de rezistenta la antibiotice.
Consumul materialului inventat se realizeaza simplu si eficient intrucat e sub forma de pulbere buvabila, dizolvata in apa, se poate folosi si in spray-uri pentru curatarea caselo si spitalelor, crearea spatiilor aseptice. Produsele de igiena personala si cele destinate ingrijirii complexe a organismului vor contine pe viitor acest compus-material revolutionar, sustin cercetatorii care au contribuit la descoperirea lui. Cu asa perspective se pare ca vom avea parte de un viitor mai sanatos, bacteriile se vor raspandi si se vor inmulti mai greu, vom raspunde mult mai bine la atacurile lor si nu le vom lasa sa fie rezistente la tratamentele cu antibiotice.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu