Eliberarea certificatului energetic este mai rapida daca apelati la un auditor energetic cu experienta

Vindem sau cumparam o locuinta avem nevoie de un certificat energetic. Legislatia in vigoare impune obtinerea acestui act inainte de a initia o tranzactie imobiliara, cu scopul de a-l feri pe cumparator de o eventuala dezinformare cu privire la starea locuintei din punct de vedere termic. Certificatele energetice se elibereaza la cerere de catre un auditor energetic autorizat, in mai putin de 24 de ore aveti actul in mana, nu e nevoie sa aveti foarte multe acte la dosarul pentru certificat, iar valabilitatea acestuia e de 10 ani.

Certificatul energetic incadreaza locuinta in anumite clase energetice in functie de cat de bine este izolata, cata caldura pierde iarna, ce instalatii de incalzire si electrice exista si cat sunt de noi. Un auditor energetic va efectua o vizita la domiciliul celui care solicita certificatul si va evalua cu ajutorul unor indici clari gradul de izolare din punct de vedere energetic, se va asigura ca peretii sunt in ordine etc. La final toate datele colectate vor incadra apartamentul sau garsoniera intr-o anumita clasa, de la A la G, unde G reprezinta locuinta cu pierderi mari de caldura pe perioada iernii si neizolata, eficienta energetica scazuta. Actele necesare pentru eliberarea rapida a certificatului energetic sunt releveul, planul de incadrare in zona si anul constructiei locuintei, lista cu imbunatatiri. Preturile practicate de auditorii energetici sunt rezonabile, de exemplu pe energoauditor.ro, ele pornesc de la 130 lei in Bucuresti, eliberarea e la maxim 24 de ore de la efectuarea analizei pentru incadrare in clasa energetica.

Pentru 2 camere se solicita 150 ron, pentru trei camere doar 160 ron, in vreme ce pentru case sub 100m2 pretul e de 300 ron. Certificatele energetice se pot solicita oricand inaintea vanzarii nu neaparat inainte cu foarte putin timp de vanzare, orice modificari facute in locuinta dupa eliberarea sa determina emiterea unui nou certificat care sa reflecte starea de izolare termica la acel moment. Pentru informatii complete despre certificatul energetic si lista completa de preturi intrati pe energoauditor.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu