Idei utile pentru amenajari apartamente mici sau garsoniere

Daca inainte de criza ne permiteam sa ne mutam de la o garsoniera la un apartament cu doua sau trei camere, lucrurile s-au schimbat radical dupa momentul 2008. Multi romani prefera sa aiba mai putin de platit la intretinere si sa se inghesuie in garsoniere sau apartamente micute cu o camera in loc sa cheltuiasca o avere pe utilitati. Dezavantajul locuintelor mici tine de spatiul mult mai mic si de greutatea gasirii unei solutii optime de compartimentare. Iata in continuare cateva idei de amenajari apartamente pe care le puteti aplica foarte bine si la o garsoniera, si la un apartament mai micut.

Ca sa mai castigati ceva spatiu puteti demola peretii despartitori dintre bucatarie si sufragerie, astfel incat cele doua spatii sa fie imbinate. Open space-ul obtinut poate fi impartit in zone de activitate, lasand o libertate de miscare mult mai mare. Zonele de activitate din aria comuna pe care o avem la dispozitie pot fi si ele separate prin aplicarea de finisaje. Se poate placa pardoseala cu dusumea, in bucatarie se poate pune gresie, rezultand o delimitare clara si discreta intre spatiile de activitate. Da, stim ca nu e prea placut sa ai miros de mancare in sufragerie asa ca e recomandat sa separi cele doua zone cu un perete de sticla, prin care va circula lumina si va pastra senzatia de spatiu amplu. Pentru si mai mult spatiu puteti inlocui pardoseala cu o cromatica inchisa cu una alba, care reflecta lumina si ofera senzatia se spatialitate mai mare.

Nu uitati ca si mobilierul are un rol important in amenajari apartamente, asa ca va trebui sa achizitionati doar unul de culoare alba, care vor disparea imediat in fundalul peretilor zugraviti tot in alb. Bucataria va „disparea” si ea imediat din peisaj, lasand impresia de spatiu numai bun pentru o mica petrecere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu