Trenduri pentru bucataria anului 2016

Pentru ca familiile aleg sa isi petreaca foarte mare parte din timpul de peste zi in bucatarie, gatind, luand masa impreuna sau stand de vorba la o cafea... acest spatiu este unul gandit astfel incat sa imbine utilul cu designul de exceptie, insa ergonomic si de o calitate desavarsita. Pentru anul 2016 designerii de interior au gandit bucataria perfecta atat ca spatiu de lucru cat si ca punct de atractie. Astfel designul multifunctional si invizibil vine sa imbunatateasca look-ul in materie de mobilier bucatarie, aparatura hi-tech vine si ea sa perfectioneze spatiul, iar elementele din sticla sunt extrem de prezente in trendurile pentru anul urmator.

Cel mai nou stil in decorarea bucatariei este stilul industrial, o imbinare intre stilul depozit si stilul rustic, in care un perete poate fi realizat din caramida aparenta, iar rafturile pentru depozitare sunt din lemn natur, neincluse in dulapuri ci folosite ca polite de sine statatoare. Blaturile subtiri sunt un alt element de noutate in 2016. Arata foarte elegant, si in plus sunt foarte rezistente la umezeala, soc si temperaturi ridicate. Eleganta dar si o mai buna depozitare. Un mare accent se va pune pe designul minimalist, cu manere simple, in general rectangulare. Spatiile de depozitare verticale versatile sunt si ele nelipsite, adaugand spatiu si continuand pe linia eleganta. Bucatariile multifunctionale sunt ideale pentru casele mici. Insulele de bucatarie pot servi de asemenea si ca mese, datorita partilor retractabile sau pliabile. Hota retractabila, de pilda, este un punct de interes in bucataria anului 2016. Sticla si metal. Suprafetele din sticla in mod deosebit fac dintr-o bucatarie un spatiu cu un plus de spectaculos.

Astfel, dulapurile din sticla in locul celor clasice din lemn aduc mai multa luminozitate si o nota de chic in bucatarie, la fel ca si obiectele de iluminat din metal. Culori neutre cu accente colorate. Alburile soft, nuantele de maro ale lemnului natural, tonuri deschise de gri, alb si negru, combinate din loc in loc cu nuante bogate sunt trendul pentru 2016 in ceea ce priveste culoarea in bucatarie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu