Psihologia iti asigura cele mai bune locuri de munca ale momentului!

Exista multe modalitati prin care poti sa capeti locul de munca pe care ti l-ai dorit si de care ai nevoie. Poti sa cauti cu disperare si sa aplici mii de CV-uri fara rost, poti sa te duci sa bati la usile angajatorilor, dar iarasi sansele de a gasi un loc de munca nu vor fi prea mari. Sunt insa si tehnici mai putin cunoscute, care sunt dublate si de ceva cunostinte de psihologie care va ajuta sa gasiti mai repede si mai usor un loc de munca bine platit si unde sa fiti respectat. Degeaba stii cum sa vorbesti, iti faci de acasa un discurs perfect si te imbraci la patru ace daca nu stapanesti bine psihologia umana si cateva tehnici care te scot castigator din orice confruntare cu angajatorul, la interviuri.

Odata ce ai gasit locuri de munca care sa-ti convina pe http://www.workfinder.ro/, poate cel mai bun site cu locuri de munca din strainatate si din marile orase ale tarii, poti sa treci la actiune si sa iti pui in aplicare cunostintele de psihologie aplicata. Intotdeauna la interviuri este bine sa fii carismatic, insa fara sa te auto-promovezi. Cei care au reusit sa treaca de interviul de angajare si sa gaseasca locul de munca de care aveau nevoie au fost cei care au laudat compania, care s-au aratat entuziasmati de orice li se spunea sau a facut respectiva companie inainte si au mentinut mereu contactul vizual. Nu intereseaza pe nimeni despre cat de bun se crede viitorul angajat asa ca auto-promovarea nu are cum sa aiba rezultate favorabile niciodata si trebuie evitata daca vrei ca angajatorul sa nu te considere arogant si lipsit de maniere. Foarte important este sa-ti controlezi raspunsurile, sa stii exact ce ai de spus cand te intreaba cineva cum ai reusit sa controlezi situatiile dificile, sa pari spontan mereu. De asemenea, poti sa vorbesti cu tine, fara a fi neaparat considerat nebun, ca sa te motivezi inainte de interviu, sa-ti spui ca poti sa realizezi ce ti-ai propus si ca nimic nu-ti va sta in calea realizarii obiectivului urmarit.

Conteaza mult si imaginile mentale create in capul viitorilor angajati, in sensul ca fiecare trebuie sa se proiecteze pe sine ca fiind increzator in fortele proprii si optimist. De evitat zambetul fals si strangerea de mana nesigura, doua semnale clare ca nu prea te intereseaza si nici nu-ti place ceea ce ai auzit de la angajator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu