De ce merita sa achizitionez un cooler

Coolerele sunt o inovatie conceputa pentru a ajuta PC-urile sa functioneze la o temperatura optima, fara a se supraincalzi de la folosire sau din alte motive, astfel incat sa impiedice deteriorarea componentelor interne ale acestora. Coolerele sunt o achizitie intr-adevar buna pentru cei ce petrec mult timp la calculator sau stau cu el intr-un spatiu in care ventilatia se face mai greu. In aceste cazuri, coolerele pot chiar sa salveze calculatorul deoarece stabilizeaza ventilatia, raceste aerul cald ce iese si impiedica formarea unor noi curenti de aer cald in interiorul acestuia. Ele sunt o inventie foarte utila mai ales pentru detinatorii de laptopuri care nu se impaca prea bine cu utilizarea acestora la birou, ci ba in pat, ba pe canapea, ba pe orice altceva nu este o suprafata dreapta si rigida.

Exista mai multe tipuri de coolere care, bineinteles, vin la pachet cu caracteristici diferite. Acestea sunt:

  • coolere procesoare 
  • coolere placi video 
  • coolere memorii 
  • coolere notebook 

Coolerele pentru procesoare sunt cel mai des intalnite. Ele se aplica usor prin eliminarea backplate-ului, vin in dimensiuni reduse pentru a fi compatibile la maximum, sunt coompatibile de regula cu Intel, dar si cu alte tipuri de procesoare iar materialul si numarul de lame le ofera o calitate inalta. Nivelul de zgomot este pe cat se poate de redus, iar preturile sunt pe masura.

Coolerele pentru placi video sunt in egala masura de folos pentru cineva care se axeaza foarte mult pe partea de grafica. Ele au forme mai reduse si diferite fata de cele pentru procesoare, fiind mai mici si mai complexe. Este important ca tipul de cooler ales sa fie compatibil cu placa video a unitatii pentru care este achizitionat. Coolerele de memorii RAM vin in dimensiuni si mai reduse deoarece nici memoria RAM nu este prea mare. Acestea se instaleaza foarte usor, permit cresterea potentialului de overclocking al memoriilor si vin de obicei in pachet radiatoare pentru 2 module de memorie.

Coolerele de notebook le sustin pe toate cele de sus intr-una. Ele sunt compatibile cu notebook-uri de pana la 17", ofera posibilitatea de ajustare a inaltimii si unghiului de inclinare, se alimenteaza prin USB si sunt foarte practice. Nimanui nu ii place sa fie legat de un birou, mai ales cand are un laptop si i se ofera posibilitatea de a il folosi oriunde, asadar, pentru cei ce sunt mai comozi de fel si prefera sa lucreze tolaniti intr-un pat, acest tip de cooler este esential.

Coolerele in general sunt o achizitie buna care ofera efecte in timp. Cand cuiva i se va strica unitatea deoarece a tinut-o in locuri neadecvate si nu a avut grija de ea, posesorului unui cooler se poate mandri multi ani dupa ca a lui este inca functionabila intr-o stare admirabila.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu