Prostia se transmite pe cale virala. E dovedit stiintific

Se intampla de multe ori sa de-a face cu oameni care nu prea stiu ei multe, dar fac numai trasnai. In cel moment suntem tentati sa spunem despre ei ca sunt „prosti”. Prostia doare, prostia e fara margini, prostia e mai rea decat ciuma. Iata doar cateva afirmatii despre prostie care sunt mai mult sau mai putin sustinute de fapte reale.

De curand, oamenii de stiinta au descoperit ca prostia e transmisibila pe cale virala. Pare o gluma buna la prima vedere, insa realitatea e alta. Algele verzi prezinta o forma de virus nou pe care organismul uman il poate prezenta in anumite situatii, acesta afectat cu precadere sistemul cognitiv, in special modul in care sunt procesate informatiile vizuale si cele legate de spatialitate. Oamenii de stiinta din Nebraska au aflat de acest virus dintr-o pura intamplare, in timp ce studiau microbii care tot ne deranjeaza atunci cand facem „rosu in gat”. Descoperirea uluitoare nu a fost legata de patologia manifestarilor, in prima faza, ci de structura ADN-ului din tesuturile foarte sensibile ale gatului, foarte asemanator cu cel al virusului care infecteaza algele. Studiul care a demonstrat prezenta acestei asemanari la nivel de ADN a relevat ca din 90 de oameni care au luat parte la studiu, aproape jumatate aveau virusul „prostiei” care a fost gasit si la algele verzi. Testele la care au fost supusi le-au dovedit cercetatorilor ca rezultatele sunt mult mai proaste in ceea ce priveste viteza sau perfectiunea vazului in cazul subiectilor care prezentau virusul, avand o atentie distributiva mai slaba decat restul participantilor la test.

In intregul organism uman sunt de fapt foarte multi microbi, virusi si ciuperci care nu sunt daunatori corpului, insa exista si o parte a acestora care pot interactiona cu functiile vitale ale organismului, fara insa sa altereze starea generala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu