Incalzirea in pardoseala - o alternativa sanatoasa si confortabila la sistemele clasice de incalzire

Adoptarea unui sistem de incalzire in pardoseala reprezinta o imbunatatire a confortului oferit de locuinta sau de mediul de lucru. Sistemul de incalzire electrica in pardoseala creeaza un echilibru termic intre organismul uman si mediul ambient, conducand la obtinerea unei senzatii optime de confort din punct de vedere termic.

Confortul termic este o notiune dificil de prezentat in cifre, intrucat depinde, atat de parametrii obiectivi, cat si de parametrii subiectivi, aferenti fiecarui individ in parte.

Organsimul uman produce, atunci cand se gaseste in stare de repaos, aproximativ 100 W si peste 1000 W, in conditii de efort intens. Aceasta energie trebuie disipata pentru a tine sub control temperatura corporala si pentru a evita apartitia disconfortului termic. 

Sistemul de incalzire electrica prin pardoseala asigura confortul maxim printr-o distributie optima a temperaturii pe verticala, si posibilitatea de control si programare exacta a climatului interior.

Prin sistemul de incalzire prin pardoseala se obtin 24-25 grade la baza podelei, 22 grade la nivelul corpului uman si 20 grade la nivelul tavanului; se inregistreaza, astfel, un consum de anergie mai redus comparativ cu sistemele clasice de incalzire cu radiatoare.

Printre avantajele utilizarii unui sistem de incalzire in pardoseala se numara faptul ca podeaua se pastreaza mereu la o temperatura confortabila; se realizeaza o distributie ideala a temperaturii, fiabilitate 100% - sistemul nu necesita intretinere sau consumabile; termostatele utilizate asigura functionarea instalatiei complet automat cu posibilitatea programarii complexe pe durata unei intregi saptamani; rezistentele incalzitoare sunt incastrate in pardoseala, astfel se castiga spatiul ocupat de clasicele radiatoare iar temperatura se poate regla in fiecare incapere prin intermediul termostatului instalat la nivelul fiecarei incaperii; disparitia condensului de pe pereti.

Un sistem de incalzire in pardoseala ofera un mediu interior sanatos, benefic pentru cei cu alergii (specialistii asigura ca nu antreneaza nici prfaul si nici alergenii) si confortabil prin incalzirea uniforma a spatiului si mentinerea caldurii.

Un astfel de sistem va permite copiilor sa utilizeze podeaua ca spatiu de joaca si in timpul iernii, fara a exista riscul de a se imbolnavi. Pardoselile ude se vor usca rapid fara a favoriza aparitia mucegaiului. Toata instalatia este ascunsa si, astfel, nu se mai pune problema mascarii elementelor tehnice care alcatuiesc sistemele clasice de incalzire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu