Oamenii si stirile

Cand deschidem televizorul ce anume ne asteptam sa vedem? Cum trebuie sa reactionam in cazul in care nu avem acces la informatia dorita sau cand campul vizual ne este lezat de tot felul de cotofene care apar impunatoare cu statut de vedete? Ori poate ar trebui sa inchidem televizorul si sa incepem sa ne selectam noi singuri informatia, avand in vedere ca la tv - media nu ne transmite decat ceea ce doreste ca noi sa vedem.

Putem, de pilda, sa apelam la internet unde noi avem sansa si putem sa ne cautam informatia dorita fara a ne simti asaltati de ceea ce nu vrem sa citim sau sa vedem. Site-urile de socializare ne impun tot mai multe grosolanii, dar noi putem sa alegem sa nu le mai folosim. Unele publicatii online la fel, ne impun ce sa citim dar tot noi, prin intermediul liberului arbitru, acel mult constatat liber arbitru, putem sa ne alegem singuri informatia pe care sa o asimilam. Iar in prezent avem de unde alege de exemplu putem sa citim foarte multe pe www.stiri-presa-online.ro unde diversitatea si calitatea primeaza. In fond, ca sa poti sa rezisti pe piata nu trebuie decat sa vii cu cat mai multe idei originale si astfel esti pe primul loc. Asa cum multi cred cu siguranta presa nu o mai fi ce a fost ea odinioara, insa poate cu siguranta sa reprezinte principiile de alta data.

Educatia de acasa cat si cea pe care o primim sau ne-o facem singuri in grupurile sociale pe care alegem sa le frecventam ne poate indruma catre aceste alegeri, mai bune sau mai rele, insa cu siguranta influenta presei si a tot ceea ce sta in media, care are la baza imperioase campanii publicitate, se va vedea asupra multor generatii, de la un deceniu la altul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu