Dictionar de vise si ce reprezinta

Dictionarele, de orice tip ar fi ele, ne ofera referinte asupra lucrurilor, perspective ample sau mai putin ample asupra unor aspecte care ne intereseaza, fie ele din literatura, din psihologie, din viata de zi cu zi, din matematica, termeni stiintifici sau altele. Exista mai multe tipuri de dictionare, insa cel care ne intereseaza pe noi este un dictionar de vise, acesta cunoscand abordari de diverse genuri. 

Se spune ca atunci cand visam, mintea si corpul nostru se odihnesc cel mai bine deoarece atingem etapa REM, etapa in care visele sunt posibile chiar si cu senzatii olfactive si senzatii tactile. Ce putem spune totusi ca ne aduce o calatorie in vis sau ce putem spune ca se va intampla atunci cand va veni primavara? Simbolurile sunt interpretative si desigur subiective in functie de fiecare persoana in parte. Pe de alta parte putem spune despre cei care viseaza adesea colorat ca acestia sunt persoane cu o imaginatie foarte dezvoltata si care au simt artistic ridicat. Sa subliniem insa un alt aspect si anume cel curent, cum ar fi anotimpul in care na aflam, care nu numai ca ne da o stare de visare, dar ne da si o euforie somnolenta. Primavara nu numai ca ne da o stare de bine in vis, insa atunci cand visam ca avem flori de primavara sau ca este o primavara plina cu soare se spune ca bucuriile vin peste noi, iar armonia va domni in  casa noastra. Pe de alta parte foarte multi oameni viseaza primavara ca merg in calatorii peste hotare, acest vis reprezentand faptul ca vor interveni multe modificari in viata lor, de natura personala sau colectiva in general. 

Primavara si calatoriile din vis mai subliniaza insa un aspect, si anume faptul ca multe noutati vor aparea in curand, totul ducand cu gandul la renastere, dar si la regenerare. De pilda, ghioceii de primavara mai reprezinta si victoria binelui asupra raului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu