Povestea inchirierilor auto

Povestea inchirierilor auto este fascinanta prin insasi natura inceputurilor ei. Astfel, aceasta porneste din USA cand Joe Saunders inchiriaza pentru prima data un autoturism creat de Henry Ford, unui prieten care dorea sa-si plimbe iubita pentru a o impresiona.  Amploarea afacerii lui a fost din pacate doborata de recesiunea din 1933. Urmatoarea afacere de dimensiuni pe aceasta nisa este dezvoltata de catre John Hertz care pune bazele unui sediu de inchirieri auto in aeroportul din Chicago si care dupa cel de-al doilea razboi mondial este preluat de General Motors. Cum zborurile devin tot mai frecvente, aceasta piata se dezvolta si capata notorietate.

Istoria dezvoltarii acestui business in tara noastra nu este la fel de bine cunoscuta. Exista insa tot mai multe opinii pozitive referitoare la aceasta experienta, iar vizavi de criza economica ce a inceput a fi simtita in anul 2009 se poate vorbi de o apreciere a revigorarii acestui serviciu.

Foarte multe site-uri de inchirieri auto Targu Mures vin in sprijinul turistilor sau oamenilor de afaceri care aterizeaza pe aeroportul din oras, cautand apoi alternative de a se deplasa. Raportand facilitatile de rent a car la oportunitatile pietei se poate observa o deschidere mai mare catre diversificare si nu in ultimul rand flexibilitate.

Cerintele pietii au in vedere ca mijlocul de transport sa ofere siguranta drumului si  confortul calatoriei. Cum gandul omului este in mare parte indreptat catre viitor, firmele de rent a car au in vedere dotari din ce in ce mai diverse ce au posibilitatea satisfacerii unei palete largi de nevoi.

Cum de cele mai multe ori conditiile de inchiriere sunt asemanatoare (chiar si conditiile de pret), firmele de inchirieri auto se diferentiaza prin increderea ce si-au construit-o in randul clientior. Desi populatia autohtona nu este obisnuita cu acest serviciu pentru ca tendinta generala este utilizarea masinii personale, o astfel de alegere devine profitabila in anumite conditii conjuncturale. 

2 comentarii:

  1. Un articol interesant despre aparitia serviciilor de inchirieri auto. In momentul de fata piata este saturata in capitala exista peste 300 de agentii specializate pe rent a car Bucuresti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Un articol interesant despre aparitia serviciilor de inchirieri auto. In momentul de fata piata este saturata in capitala exista peste 300 de agentii specializate pe rent a car Bucuresti.

    RăspundețiȘtergere