Tessa

Leucemia este un cuvant de care vrem sa ne ferim cat mai mult; ne este frica sa il si pronuntam. Nimeni nu il doreste, dar ajunge sa faca parte incet – incet in viata anumitor persoane. Asa a fost si cazul adolescentei Tessa, care la doar 17 ani a aflat ca sufera de o boala incurabila, al carei sfarsit este unul singur: moartea.

„Now is good” este un film emotionant. Actrita Dakota Fanning interpreteaza magistral rolul adolescentei rebele, astfel ca te transpune in aceeasi camera cu Tessa, in aceeasi situatie ca a ei. Actiunea se invarte in jurul listei cu dorinte pe care le are adolescenta inainte de a muri. Desi timpul ramas este scurt, ea doreste sa experimenteze cat mai mult din ceea ce are viata de oferit. De aceea, alaturi de buna ei prietena, fura din magazine, se drogheaza, incearca sa isi piarda virginitatea. Desi Adam, vecinul ei, nu era pe lista, se dovedeste a fi cel mai important dintre toate, care o readuce la viata pe Tessa. 

Filmul debuteaza cu o scurta introducere despre faptul ca viata este o succesiune de momente. Ideea este ca trebuie sa profiti la maximum, sa te bucuri de fiecare moment, pentru ca niciodata nu stii care este ultimul. Asta era si dorinta Tessei. Insa, ea a cunoscut ce inseamna sa traiesti cu adevarat atunci cand bucuria s-a contopit cu dragostea. Adam a fost motivul pentru care existenta ei s-a schimbat, care a incurajat-o sa lupte. De multe ori in viata lucrurile nu se intampla cum ne asteptam noi. Este adevarat ca dragostea iti da aripi, te face sa zbori, sa uiti, sa visezi, dar nu intotdeauna este leacul pentru cancer.

Este un film frumos, care te provoaca sa te gandesti la modul cum iti petreci fiecare moment din viata, ca atunci cand cade cortina sa nu ai regrete. Mai ales la varsta adolescentei ai tendinta sa crezi ca vei trai vesnic pe acest pamant. Nimic mai fals. Totul este efemer, inclusiv momentele din viata ta. Important este sa stii cum sa ti le planifici, pentru a cunoaste bucuria si dragostea, implinirea si pacea.

Aparut in anul 2012, filmul este o adaptare a cartii „Before I die”. Ii are ca si protagonisti pe Dakota Fanning si pe Jeremy Irvine, iar regizorul este Ol Parker.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu