La munte sau pe trasee mai dificile incaltamintea speciala pentru ciclism este un must have

O plimbare prin parc sau un drum pana la locul de munca nu impune purtarea unui tip anume de incaltaminte. Daca ai talpa ceva mai rigida si pedale bune nu vei avea nicio problema pe parcursul traseului urmat. Cand mergi insa la munte si esti intr-o cursa, mergi pe traseu lung, incaltamintea de oras nu mai face fata.

Sunt sanse mari sa alunece talpa de pe pedala si sa ai accidente, incaltamintea simpla se poate deteriora, iar experienta pedalatului in natura nu va fi niciodata cea mai buna. Pentru trasee lungi, unde viteza si siguranta sunt importante, vom purta pantofi ciclism. Pantofii pentru ciclism se deosebesc de cei obisnuiti prin talpa speciala, cu clapete compatibile cu orice tip de pedala, oferind confort si control in timpul mersului pe bicicleta. Sunt foarte multe modele de pantofi ciclism din care putem alege, au dimensiuni diferite, materiale de calitate, asa ca ne va fi foarte simplu sa ne echipam pentru urmatoarea vizita la munte. De exemplu, avem pantofii de sosea, pentru trasee de viteza si cu talpi mai rigide, greutatea lor e mica, formele exterioare sunt netede pentru ventilatie de cinci stele. La capitolul materiale intalnim fibra de carbon, cauciucul pozitionat in varful calcaielor, piele de foarte buna calitate, dar si cusaturi destul de putine facute pentru a reduce din disconfortul in timpul pedalatului. La munte vom avea nevoie de pantofi pentru mountain-bike, cu talpa foarte rigida, flexibila, clapete incastrate in pantofi, fibra de sticla optimizata pentru pedalat, in talpa.

Canalele SPD ofera stabilitatea si conexiune buna intre talpi si platformele pedalei, glezna este protejata, iar inchiderea e asigurata de sireturi si de banda velcro. Pantofii pentru ciclism au rezistenta la uzura, se intretin usor, permit obtinerea unor performante excelente mai ales in timpul curselor sau pe trasee off-road. Preturile nu sunt foarte mari, astfel ca oricine are bicicleta poate sa isi cumpere o pereche pentru a se putea bucura de ea la adevaratul sau potential.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu