Avantajele principalele ale apartamentelor noi

Sunteti pe punctul de a cumpara un apartament nou, pentru uz propriu sau pentru inchiriere, si ezitati intre nou si vechi? Desigur, aceasta este in primul rand o chestiune de buget, insa si una care priveste locatia si gusturile fiecaruia dintre noi.
Daca apartamentele vechi reprezinta la acest moment cea mai mare parte a pietei imobiliare, din ce in ce mai multe apartamente noi de vanzare se construiesc in ultimii zece ani, in zone putin exploatate ale Capitalei.
Principalele avantaje ale achizitionarii unui apartament nou tin in primul rand de facilitatile pe care cladirile noi le ofera.
Facilitati colective in stare foarte buna, noi si fara riscuri majore – intra la aceasta categorie lifturile, terasa blocului, parcarea, paza in blocul sau complexul in care veti locui.
Izolarea termica si fonica net superioare celei din blocurile vechi. Blocurile noi sunt construite cu materiale eficiente termic (caramida si geamuri de calitate) si sunt izolate in mod adecvat si respectand normele in vigoare.
Facturi reduse. In general, o eficienta termica superioara a apartamentului inseamna facturi reduse, atat pentru incalzire cat si pentru electricitate. Si este exact ceea ce ofera si blocurile noi. E drept ca pot fi mai mari cheltuielile pentru intretinere si administrare, tocmai pentru ca este vorba despre cladiri noi, care au nevoie sa fie intretinute in stare buna, insa este o cheltuiala care se justifica si se traduce in mai mult confort pentru locatari.
Reduceri la TVA. In general blocurile noi sau complexele rezidentiale care se construiesc ofera preturi mai mici pentru apartamente si posibilitatea scutirii de TVA.
Oportunitati de finantare. Atat bancile, prin programele proprii de creditare, cat si statul prin programul Prima Casa tind sa ofere mai multe credite pentru apartamente in blocuri noi. De asemenea, exista si cladiri in care se pot contracta rate direct la dezvoltator, astfel ca demersurile vor fi mai simple.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu