Beneficiile semintelor de susan

Cand eram mica, placerea mea cea mai mare era sa mananc batoane cu susan. Tata era cel care le adora si tot timpul aveam in casa provizii. Am inceput sa ma dau si eu dupa el, este si normal, fiicele sunt mereu mai apropiate de tati. Asa ca batoanele cu susan erau desertul meu preferat. Cum aveam pofta de ceva dulce, cum fugeam si luam un baton cu susan. Abia acum, cand sunt intr-o redefinire a stilului de viata, realizez cat de benefice sunt aceste seminte de susan,100 grame si spre rusinea mea, realizez ca nu stiam foarte multe despre ele si despre cat sunt de minunate.

De exemplu, nici macar nu stiam ca exista si seminte de susan de culoare maro, neagra si rosie. Sau ca, cele de culoare neagra contin cu 60% mai mult calciu decat cele albe, pe care le gaseam eu, copil fiind, in compozitia batoanelor cu susan. Semintele de susan sunt, de asemenea, o importanta sursa de fibre, contin grasimi sanatoase ce ajuta sistemul endocrin sa functioneze in parametrii. Au numeroase beneficii pentru organismul nostru si ar trebui consumate periodic. Recunosc ca am facut un experiment culinar si am gatit niste chiftelute la cuptor cu susan. Au fost delicioase. Se pot folosi si in salate, alaturi de semintele de chia sau de semeintele de in, toate fiind foarte sanatoase si benefice pentru noi. Semeintele de susan se pot folosi in multe feluri, in bucatarie. Putem gati chiar si deserturi delicioase, cookies cu susan, de exemplu. Ba chiar, se pot presara si peste anumite gustari cu iaurt si fructe.

Depinde de fiecare in ce mod doreste sa manance aceste seminte de susan, in ce fel le utilizeaza in bucatarie si alaturi de ce preparate. Nu stiu de ce, insa nu mi-a placut niciodata combinatia de susan si covrig, desi iubesc susanul , insa pentru mine combinatia asta nu functioneaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu