Iarna e pe aproape asa ca va trebui inevitabil sa scoatem toate hainele foarte groase si invelitorile de prin sifoniere, pentru noptile friguroase care ne asteapta. Daca vechea pilota nu mai tine cald va trebui in primul rand sa o schimbati, pentru ca igienizarile repetate o pot degrada rapid. Atunci cand te-ai hotarat sa iei pilote pat trebuie sa te gandesti in primul rand la ce grad de caldura iti doresti.
Temperatura pe care o vei avea sub pilota depinde de temperatura corpului tau in timpul somnului, de temperatura din mediul ambient si de numarul de persoane de sub pilota, de miscarile din timpul somnului. In general, nivelul de caldura variaza intre 1 si 6, cele mai bune fiind cele 1+3, adica trei pilote care alcatuiesc una singura. 1 reprezinta cea mai racoroasa pilota, in vreme ce 6 indica ca avem de-a face cu pilote pat foarte calduroase.
Daca vrem pilote pe care sa le putem utiliza si iarna si vara, dar si primavara sau toamna putem alege pilotele compuse din doua pilote cu grade diferite de caldura, care se pot pune pe pat separat sau impreuna. Ca sa se obtina un anumit nivel de caldura, umpluturile trebuie sa varieze, asa ca pilotele pot fi umplute cu materiale sintetice, celuloza, puf, pene, mai usor de ingrijit si spalat, igienizat fiind cele din sintetic. Fibrele sunt mai bune pentru permit circulatia normala a aerului prin pilote si nu lasa corpul sa transpire excesiv, dar si pentru ca se pot spala si pot „umfla” pilota la loc dupa zvantare. Celuloza derivata din lemn este o alta umplutura frecvent intalnita la pilotele moderne, fiind si ea usor de spalat, dar permite respiratia corpului si nu retine transpiratia.
Pentru persoanele care nu sunt alergice sunt foarte bune pilotele cu puf sau pene, usoare si un pic mai greu de spalat si intretinut, dar foarte bune iarna, in noptile friguroase. Toate materialele folosite la umplerea pilotelor sunt de calitate asa ca depinde doar de fiecare persoana in parte ce anume isi doreste de la aceste pilote.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu