Siguranta unei case sau vile este data in primul rand de cat de solida este poarta si cat de bine este securizata. Modelele de porti care se pot pune la intrare sunt variate, fiecare cu avantajele si dezavantajele lor. Printre cele mai rezistente si mai moderne tipuri de porti de pe piata se numara si cele autoportante. Portile in consola sau cele glisante in contragreutate sunt denumiri generice pentru acelasi tip de porti autoportante. Ele functioneaza pe baza de deschidere si inchidere a portii care gliseaza, fara sina pe lungimea caii de rulare.
Mai exista si portile culisante-glisante, care, spre deosebire de cele amintite mai sus, nu raman suspendate in aer pe toata lungimea deschiderii sale, indiferent de pozitia in care sunt, rulaj, inchidere, deschidere. Ca acest sistem al unor porti autoportante sa functioneze trebuie sa existe perechi de role incastrate, pe care le puteti achizitiona la preturi excelente de la divid.ro, in blocul de fundatie care gliseaza printr-o sina tubulara fixata de-a lungul sistemului mobil. Portile de felul acesta sunt folosite atat in domeniul rezidential, cat si in cel industrial, se pot monta si pe suprafete inclinate, la deschidere poarta retragandu-se in plan paralel cu gardul. Pozitia suspendata asigura lipsa ruginii si acumularilor de apa, poarta nu ingheata iarna si nu se blocheaza si e uspr de intretinut.
Feroneria din otel si posibilitatea vopsirii in culorile dorite sunt alte atuuri ale portilor autoportante, alaturi de montarea usoara a automatizarilor care securizeaza si modernizeaza aspectul intrarii in curtea casei sau a sediului afacerii dvs. Nu trebuie confundate cu portile culisante cu sina terestra la sol, care au role pe poarta, sina de rulare este fixata in sol si deplasare se face pe baza rolelor, pe sina din sol. In comparatie, poarta autoportanta are sine sudate la baza portii, fiind mai lunga cu pana la o treime fata de golul portii-sustinerea se realizeaza prin intermediul carurilor de role.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu