Totul pentru aiudeni si despre Aiud

Domeniul aiud.ro, activat la sfarsitul anului 2003, permite accesarea paginii oficiale a Primariei municipiului Aiud, la adresa www.aiud.ro si ofera informatii unui numar mare de aiudeni. Pagina ofera vizitatorilor informatii despre municipiul Aiud, din domeniul social, economic, cultural si turistic, oferind o prezentare a autoritatilor publice locale si a atributiilor acestora, precum si Forumul cetatenilor, sectiune dedicata dialogului interactiv dintre administratie si opinia publica. www.aiudonline.ro este un alt site adresat oricaruia dintre aiudeni la scara larga si nu doar unui grup restrans de utilizatori, completandu-se atat cu site-ul Primariei cat si cu cele ale institutiilor publice si de invatamant ale municipiului.

De exemplu, putem afla ca prima scoala mentionata in documentele vremii a functionat la Aiud (1568), mai tarziu se deschide si la Magina, in anul 1611, cu predare la cursul primar in limba romana. in anul 1662, Colegiul Bethlen Gábor, infiintat in anul 1622 la Alba Iulia se transfera la Aiud, dupa ce, in 1658, a fost refugiat la Cluj din cauza devastarilor turco-tatare. Asistenta medicala pentru populatia municipiului Aiud este asigurata de Spitalul Municipal, Sanatoriul de Pneumoftiziologie si cabinetele medicilor de familie. Spitalul Municipal Aiud, inaugurat in anul 1878 ca spital judetean, a fost extins si reconstruit partial si finalizat in 1993 si este structurat pe 12 sectii si compartimente, respectiv statia de salvare si centrul de primire urgente.

Sanatoriul de Pneumoftiziologie este o unitate medicala cu o importanta maximala in judetul Alba. Asistenta sociala pentru persoanele aflate in dificultate este asigurata prin Serviciul Social din cadrul Primariei municipiului Aiud. Cantina de Ajutor Social, cu o capacitate de 100 locuri, ofera hrana gratuita copiilor aiudeni pana la 18 ani, aflati in intretinerea familiilor ale caror venituri lunare sunt mici, invalizilor si bolnavilor cronici, declarati oficial inapti de munca, si persoanelor fara nici un fel de venit, care au varsta minima de 55 de ani, in cazul femeilor, si 60 de ani, in cazul barbatilor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu