Importanta sosetelor

Șosete: colorate, de lână, lycra, cu degete etc; le găsim într-o multitudine de forme, mărimi și materiale, ne protejează picioarele de transpirație, îngheț; de multe ori sfârșind fără cealaltă perche, aruncate într-un sertar.

Picioarele produc cea mai mare cantitate de perspirație din tot corpul, iar șosetele ajuta la absorția acestei perspirații și o trage în zone în care aerul o poate evapora. Un concept simplu datorită căruia șosetele au devenit unul din cele mai importante piese de îmbrăcăminte, de nelipsit din casele noastre, majoritatea dintre noi dedicând chiar un sertar întreg pentru a le venera.

Pot fi descrise ca Napoleon-ul garderobei unui om; atât de mici și totuși foarte importante pentru picioare. Cu toate astea, atenția acordată lor este mai mică decât cea acordată promisiunilor neținute de către politicieni. Evoluția lor la stadiul actual a avut numeroase etape, prima șosetă fiind fabricată în secolul 8 Î.Hr. din pielea animalelor din motive evidente: pentru a se încălzi. Au evoluat, fiind ulterior folosite pentru a simboliza puritatea (în Europa, sec 5 D.Hr. ), au fost folosite ca simbol al bogăției printre nobili (anul 1000 D.Hr.), ca mai apoi lumea să fie revoluționată de apariția nylon-ului, un moment remarcabil în istoria șosetelor. Importanța lor în zilele noastre este indiscutabilă. Nu puțini sunt oamenii care se trezesc dimineața și au dileme în a-și asorta șosetele cu celelalte piese de îmbrăcăminte.

Care este regula șosetelor? Ar trebui să se asorteze cu cămașa, pantalonii sau pantofii? La bărbați e simplu. Se asortează cu pantalonii, nu cu pantofii și în mod clar, nu cu cămașa sau cu ceasul. Deci, dacă purtați pantaloni gri și pantofi negri, șosetele ar trebui să fie gri. Când purtați pantaloni bleumarin și pantofi maro, șosetele ar trebui să fie bleumarin. Are sens? La femei tot procesul de selecție este mult mai dificil și necesită o abordare separată întrucât, după cum au dovedit și mai marii cercetători britanici, nu este cunoscută încă metoda prin care femeile gândesc, sau mai exact, cât și cum sunt învârtite rotițele lor.

Pentru cei care doresc să se aventureze în lumea șosetelor cu diverse modele, dincolo de culorile de bază, vă felicit! Un model sau un desen poate îmbogăți și însufleți o ținută. Asigurați-vă doar ca ciorapii nu ajung să fie punctul de focus central a ceea ce purtați. Șoseta acționează ca o pietricică mică care dă efectul de undă ansamblului, deci fii atent unde arunci piatra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu