Emisiunile in care se gateste pe rupte ne ingrasa peste masura

Gospodinele adevarate si cei care le mai au cu bucatareala nu au cum sa nu indrageasca show-urile culinare in care chefii isi pun la incercare invataceii si le ofera posibilitatea sa fie cat mai creativi. Nu e nimic rau sa te uiti la o emisiune in care se gateste, mai inveti o reteta noua, un nou mod de a aborda anumite feluri de mancare.

Ceea ce ce complet gresit si foarte rau pentru organismul nostru este ca chefii promoveaza de multe ori o masa copioasa si plina de grasimi si carbohidrati care nu e chiar asa de buna pentru cei care sunt la dieta sau vor sa nu aiba probleme cu colesterolul. Ideea este ca emisiunile unde se gateste au mereu niste figuri emblematice asociate, niste lideri in bucatarie, care ii pot indemna pe cei care se uita sa manance fel de fel de preparate pline de calorii si sa li se para normal-daca spun chefii ca sunt bune atunci nu e nicio problema. Greutatea corporala a persoanelor care sunt moarte dupa astfel de show-uri este mult mai mare decat cei care se uita la cu totul altceva si nu prea dau crezare chefilor care prezinta emisiunile si se implica in procesul de gatire.

Normarea sociala pe care o impun maestrii bucatari atunci cand dezvaluie din secretele bucatariei in show-uri fastuoase este o alta problema, deoarece foarte multa lume care nu intelege prea bine cum functioneaza gatitul si bucataria isi poate insusi anumite feluri de a gati si obiceiuri nesanatoase de care nici macar nu este constienta. Cele mai afectate de problema greutatii si imposibilitatii decelarii intre ceea ce este bine si ce nu e bine sa luam de la chefi sunt cu siguranta femeile, cele care sunt „programate” sa stea mai mult in bucatarie si sa se joace cu ingredientele si condimentele in cele mai ciudate feluri posibile. Si mai mult, retele pe care chefii le promoveaza pot sa fie mai rele decat un preparat din supermarket pentru ca au multe grasimi, carbohidrati, fel de fel de substante grele pentru organism si foarte putine fibre sau minerale, vitamine.

Nu spune nimeni sa nu ne mai uitam la emisiuni ca Masterchef, insa trebuie sa invatam sa identificam acele preparate care chiar merita incercate si acel stil de „bucatareala” care chiar ne face bine si ne fereste si de anumite boli-de preferat cel fara multe calorii si fel de fel de grasimi care ne pot distruge sistemul circulator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu