Avantajele montării de baghete decorative

Baghetele decorative sunt o modalitate uşoară şi rapidă de a oferi un aer proaspăt unei încăperi. Ele adaugă un plus de stil unei camere şi o fac să pară mai elegantă. Baghetele decorative sunt disponibile în numeroase modele şi mărimi, deci se potrivesc în orice casă, indiferent de stilul în care aţi ales să o decoraţi. Pentru multe persoane alegerea grosimii baghetelor este una dintre cele mai dificile decizii. Deşi nu există recomandări standard, în general, cu cât tavanul este mai înalt, cu atât baghetele trebuie să fie mai late. Totuşi, dacă sunt prea groase, vor da impresia că pun stăpânire pe cameră şi vor atrage toată atenţia. Pentru a vă face o idee cum ar arăta, testaţi mărimea cu o cutie de carton întâi.

Dacă nu aveţi încredere că vă descurcaţi singuri, angajaţi un designer care să vă dea sfaturi cu privirea la grosimea, materialul şi modelul care se potriveşte casei dumneavoastră. Când vă cumpăraţi baghete decorative, nu trebuie neapărat să alegeţi acelaşi model pentru toată casa. Dimpotrivă, este recomandat să optaţi pentru baghete diferite, care să se potrivească cu stilul fiecărei camere. Pentru camerele cu umezeală ridicată cum sunt băile, bucătăriile sau pivniţele se potrivesc baghete de plastic, în special pentru că rezistă mai bine colmatării, descompunerii şi mucegaiului.

Una dintre cele mai grozave caracteristici ale baghetelor de plastic este că imită foarte bine orice material sau model, fapt care aduce multa flexibilitate in alegerea lor. Astfel, chiar pentru o camera cu un design mai elegant, puteti alege baghete de plastic, cu un model distinctiv stilat. În casele cu un design mai tradiţional regăsim cel mai adesea baghete din lemn mai închis la culoare. Baghetele decorative nu trebuie să aibă acelaşi material sau culoare cu podeaua, însă e necesar să menţină aceeaşi greutate vizuală pentru a păstra un echilibru. Adăugarea sau înlocuirea baghetelor decorative se face mai uşor decât vă închipuiţi. Cel mai adesea sunt necesoare doar adezivul special şi pistolul pentru aplicarea acestuia.

Pentru baghetele decorative care necesită şi alte operaţiuni înainte de montare, precum vopsire, capsare etc, este bine să îndepliniţi respectivele operaţiuni înainte de a le fixa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu