La ceva timp dupa ce au aparut, calculatoarele s-au dovedit a fi cea mai utila tehnologie pe care omul o poate folosi atat in industrie, la locul de munca, cat si acasa, in deplina siguranta, profitand la maximum de facilitatile acesteia. Pe masura ce calculatoarele au devenit mai performante, cantitatea de informatii stocate pe hard disk a crescut si riscul de erori si pierdere a acestora a crescut exponential cu gradul de maturitate a hardware-ului.
Pentru recuperari de date tendinta este sa se foloseasca de obicei programe software a caror rata de succes nu e chiar asa de mare si riscul deteriorarii datelor ramase intacte pe hard disk e urias.
Solutia corecta este de a apela la un laborator specializat in recuperari de date de pe diferite suporturi de stocare. Quartz Data Recovery, recuperaridedate.ro, prima companie infiintata pe piata de recuperare date autohtona, are o echipa calificata formata din cei mai buni ingineri cu experienta uriasa in recuperari de date de pe HDD, SSD sau alte tipuri de medii de stocare. Problema in cazul HDD-urilor, inca cele mai folosite medii de stocare din PC-uri sau notebook-uri, este ca nu se gasesc centre autorizate de reparatii lucru ce duce la o lipsa acuta de piese de schimb necesare procesului de recuperare.
Quartz Data Recovery combina in cel mai profesionist mod atat tehnologia hardware, cat si pe cea software dedicata, recuperarea datelor facandu-se in totalitate sau intr-un procent fluctuant care depinde de gradul de deteriorare a HDD-ului si de cat de departe a ajuns procesul de pierdere a datelor. Recuperarea datelor incepe prin incheierea contractului cu firma specializata, stabilirea conditiilor colaborarii, urmata de evaluarea in maxim 24 de ore a posibilitatii de recuperare totala sau partial a datelor, stabilirea pretului si informarea clientului. In cele mai multe cazuri,datele se pot recupera rapid, intr-o zi - doua, insa sunt si cazuri in care poate dura si mai multe zile. Dupa ce s-a batut palma se recupereaza datele, se plateste comanda si se livreaza datele recuperate pe un alt HDD sau pe un mediu tip flash, in functie de optiunea clientului.
Daca se doreste, se pot livra datele online, via FTP, HTTP, servicii Cloud, cu ajutorul sesiunilor securizate de transfer de date.
Timpii alocati pentru recuperari de date pot creste semnificativ daca mediul de stocare e lovit, distrus in proportie mare sau are defecte la platane, zgarieturi, defecte ce impiedica procesul de citire si extragere date. In cazul disparitiei fizice a datelor de pe HDD, SSD, nu se poate duce la bun sfarsit recuperarea datelor. Preturile serviciilor prestate pornesc de la 50 de euro si pot ajunge pana la 300 - 350 de euro, in functie de cat de mult timp ia recuperarea datelor, cat de complexa e operatiunea si costul pieselor de schimb utilizate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu