Invata sa te feresti de capcanele intinse de agentiile care domina piata de anunturi imobiliare

Anunturile imobiliare ale particularilor sunt un fel de fata morgana in ultimii ani, deoarece agentiile imobiliare reusesc sa convinga aproape toti proprietarii sa lucreze cu ei si sa tranzactioneze casele prin intermediul agentilor imobiliari. Din punctul de vedere al unui vanzator, acesta poate fi un lucru bun, insa din punct de vedere al cumparatorului exista multe dezavantaje. Insa lucrul cu un agent imobiliar poate fi presarat cu capcane, pe care trebuie sa stii cum sa le eviti.
 
Piata de anunturi imobiliare este plina de anunturi cu eticheta “urgent”, iar agentii sunt interesati sa incheie cat mai repede contractele pentru a-si primi comisionul. Ceea ce inseamna ca vor presa cumparatorul. Insa tranzactionarea unei case este o decizie care se ia in urma unor cautari aprofundate si lungi discutii cu familia. Nu ceda presiunilor agentilor care iti vor spune mereu ca au si alte oferte ori ca este ultima proprietate dintr-un set de proprietati similare. Viziteaza locuinta de mai multe ori si verifica toate detaliile inainte de a o cumpara ori inchiria pentru a fi sigur ca nu vei avea surprize mai tarziu.
 
Multe anunturi imobiliare nu precizeaza anumite detalii care pot inlatura cumparatorii iar agentul imobiliar nu le va mentiona, ceea ce inseamna ca trebuie sa verifici tu cum sunt vecinii, daca locuinta este pozitionata intr-o zona linistita ori daca exista alte neajunsuri. Discuta cu vecinii si intreaba tot ce te intereseaza. Daca agentul imobiliar devine nelinistit si incearca sa te preseze sa inchei tranzactia ori pare ca vrea sa te impiedice sa gasesti informatii suplimentare, poti fi sigur ca este ceva in neregula cu locuinta. In acest caz indreapta-ti atentia catre alte anunturi imobiliare si uita de respectiva casa.
 
Toti agentii imobiliari incearca sa obtina un pret cat mai bun pentru ei, compania unde lucreaza si pentru vanzator, dar nu te baza pe valoarea trecuta pe site-urile de anunturi imobiliare. Dupa ce ai sondat piata de anunturi din zona si ai vizitat casa, vei putea aprecia valoarea ei si vei putea face o oferta. Nu te teme sa faci o oferta mai mica decat pretul din anunt, fiindca agentul imobiliar ti-a spus ca proprietarul nu va accepta. De multe ori pretul unei locuinte este suplimentat de catre agentul imobiliar fara ca proprietarul sa stie.
 
Cu putina atentie la detalii si o doza sanatoasa de precautie, vei reusi sa gasesti cea mai buna oferta pentru tine de pe piata de anunturi imobiliare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu